LIVE TMW – Italien, oberörd: ”USA-VM och Scudetto med Lazio är mina mål”

Han lever

13.00 – I Coverciano är det en dag oberörd siro. mitt framåt från Nationell Huvudpersonen i fråge-och-svar-berättelsen kommer att vara med journalisterna den tredje och näst sista dagen av mötet på Azures högkvarter. 13.30 startschema: Livetext på Tuttomercatoweb.com.

Listan över inkallade spelare är uppdaterad efter de senaste avhoppen och tränarval på avbytare: Klicka här att läsa den.

13.31 – Ciro Immobiles presskonferens börjar: ”Jag var tvungen att stoppa allt som hände efter att jag misslyckades med att kvalificera mig till VM. Jag förstod att andra inte kunde bestämma mig för min pensionering. Tack vare klubben bestämde jag mig också för att jag fortfarande hade mycket att erbjuda. VM är långt kvar. Åldern går definitivt framåt, men om det var mitt fall vet jag att jag fortfarande kommer att kunna göra något.”

Varför tänkte du på pensionen?
”Till besvikelsen över att inte kvala in till VM och för den hårda kritiken. Det är två saker som skiljer dig åt. Men under loppet av veckorna insåg jag att det inte kunde vara andra som avgjorde min väg, att gå i pension. I mitt ställe. Naturligtvis får de här sakerna dig att tänka.”

Övertygade du dig själv eller var tränaren tvungen att ingripa?
”Jag tror att Mancini inte hade några tvivel om min pension, jag pratade mycket om det med min familj och till slut bestämde jag mig för att fortsätta.”

Vilka är de unga anfallarna som du gillar?
Scamaka, Pellegri, Pinamonte… Raspadori har redan nått EM med oss ​​och jag betraktar honom redan som en semi-veteran. Gianluca bestämde sig för att gå till premiärministern, ett svårt val och du måste ge honom tid. De måste göra mål med klubben och sedan lita på laget också.”

Känner du dig också som ledaren för det här laget?
”Ja, och jag känner mig också tvungen att ge något till gruppen, både på och utanför planen. Det är det jag bär med mig. Det här generationsskiftet sker med så många ungdomar och italiensk fotboll behöver något mer, det måste börja från oss”.

Se även  Benevento hånar Ascoli, i semifinalen finns Pisa

Känner du det här landslagets ledstjärna?
”Jag tackar tränaren för orden. Jag gjorde min professionella träning och dagens killar måste börja med det, jag började från Sorrento och gjorde hela processen. Det är dags att växa upp. Vi måste ge killarna tid och ett sätt att uttrycka sig, kanske är det lättare i klubben. Vi måste ha mer tålamod.”

Varför i landslaget minusbetyg? Gillar du möjligheten att spela 3-5-2?
”I formen säger jag att ingenting förändras för mig, vad tränaren än väljer för mig är bra. För den första frågan ställer jag mig nästan varje dag… Kanske har jag i Lazio en större felmarginal och det gör att jag vinner fyra målskyttar och sedan göra mindre mål med landslaget. Jag frågar mig själv detta varje dag just för att jag alltid vill förbättra mig och ge mitt bästa, och ibland vill jag överdriva det leder till att du gör stora dumheter.”

I landslaget känner du aldrig att din position är så bra
”Jag har alltid känt mig självsäker. Kritiken störde mig inte så mycket, men att ta åt sig äran för att jag inte kvalade in till VM och inte vann EM är löjligt. Jag gillade inte den här mångfalden av synpunkter, det är lite roligt, men man accepterar det också och går vidare.”

Vad säger du om Lazio?
”Vi har en bra position i tabellen, vi tappade några poäng men vi är på god väg. Nästa steg måste vara mentalitet och tillväxt, vi gör mindre poäng men vi har fler poäng än förra året och med försvaret på plats. Nu måste vi fixa Europa League efter den senaste gaffeln.”

Se även  Juventus, loppet mot Zaniolo: Nu utmanar Conte Allegri

Vilket misstag gjorde du efter EM?
”När ett lag vinner ska det genast vara bra på att återställa entusiasmen och idag saknas det lite. Kanske är det ankomsten av nya spelare och bekräftelsen från tränaren och all personal, det borde ge oss självförtroende och moral.” Detta är entusiasm. Vi saknar honom just nu eftersom världscupen kommer att äga rum snart och vi kommer inte att vara där.”

Har du anmält brott på sociala medier?
”Jag tycker att hatare borde fördömas, särskilt när det gäller onödig illvilja. Jag har fått riktigt dåliga meddelanden om mina barn och jag måste sluta med detta. Över hela den sociala världen, inte bara i sportvärlden, skrivs det om allting . Det är förmodligen svårt att hålla reda på riktiga människor. , och ibland är de falska profiler, om UEFA flyttar så är det rätt att skicka tillbaka honom till Italien också.”

Är fastigheter i USA:s världscuphypotes utvecklas?
”Ja ja, det är ett av målen som jag satt upp för mig själv. Jag har alltid varit ett mål utan gränser, alltid försökt gå framåt och se på framtiden med tillförsikt och positivt. Detta motiverade mig att göra exceptionella saker förutom att mina tekniska egenskaper, eftersom jag inte kan förklara dessa ögonblick i landslaget, jag har Det var lite svårt de senaste åren. I Lazio kunde jag inte göra mer, tyvärr i landslaget var siffrorna lägre men även här har jag alltid gjort det mitt bästa.”

Kan det här vara Scudettons år för dig?
”Detta är också kopplat till mitt tal. Som kapten kan jag inte skrika att vi ska vinna Scudetto, men varje år har jag en fast uppfattning om när jag börjar gå i pension. Jag har den mentaliteten, och Jag älskar att kunna nå gränsen. Jag tycker att spelaren och mannen alltid ska se fram emot och jag säger inte att Lazio definitivt kommer att vinna Serie A-titeln, men de är ett växande lag, och kampen i år kommer att vara väldigt öppen.”

Se även  Depay kommer om han lämnar Barcelona och Paredes om Rabiot lämnar

TMW – Varför lider anfallare i Italien mer än spelare baserade i andra divisioner?
”En anfallare måste ha kontinuitet mer än andra roller, och kontinuitet betyder alltid många mål, anfallaren måste alltid göra många mål. Det är bättre att ha 5 säsonger med 15 mål än ett mål på 30, sedan om du gör 5 av 25 mål Ett mål då är det bäst. Jag ser alltid till de bästa som alltid gör mål. Unga anfallare måste sätta det målet, de gör alltid många mål, och i fotboll idag kan de hjälpa laget.”

Trodde du att vi skulle åka till San Siro?
”Ja, tyvärr, med tanke på den tidigare tränarstaben för Italien och Sverige, har vi inget bra minne … Jag förväntar mig en svår match mot England, det kommer att bli en av deras sista VM-förberedande matcher, men vi vet att vi har att ge något till vårt folk som är besvikna över bristen på kvalifikationer.”

Varför kan landslaget bli mästare igen?
”Landslaget i svåra stunder var en unionspunkt för alla, under EM såg vi hur Italien samlades… Därifrån måste vi börja om, italienarna måste ha det minnet i sina sinnen och lita på oss… . Detta är en viktig utgångspunkt utan att glömma Besvikelser som oundvikligen stärker.”

Hur kommenterar du Zaniolos och Zakanis misslyckande?
”Jag tror att tränaren gjorde några val, jag vet inte om de är relaterade till vad som hände i juni. Jag såg Zakani på ett träningsläger och han berättade om det fysiska problemet i juni… Det var lite av en kontrovers, men det är galet att tro att någon vill fly från Coverciano. Jag såg Provedels ögon när samtalet kom och han påminde mig när jag fick mitt första samtal.”

13.59 – Presskonferensen avslutades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.