Italienska ligan: Colombo släpper Monza, Verona tackar nej – Fotboll

Verona – Monza slutar med 1-3. – Matchrapport

Sen kväll hemma hos Verona. Monza går in i Bentegodi och skickar pistolen över kanten. Sju förluster på elva matcher, den första matchen mot Genua kan bli slutet på Marco Baronis äventyr. Monza vann bra – slutresultatet blev 3-1 – vilket visade att de hade rätt vapen för att gå in i huvudstriden i Europa. Palladinos laguppställning är den som tillkännagavs dagen innan, Verona fick Hien tillbaka men går bara till bänken, och Bonazzoli-Djuric anfallande tandem bekräftas. Verona börjar starkt och efter några sekunders spel når de slutet med Bonazzolis skott från kanten, men Di Gregorio svarar med presenten. Men det är inte ett tecken på att Verona är fullt engagerade i att anfalla. Faktum är att de första 20 minuterna handlar om Brianza.

Colombo sätter ofta hemmalagets försvar i en svår position genom att göra mål flera gånger: det är bara premissen för en speciell söndag för den unge U21-anfallaren. När Montipo inte kommer fram tar målvakten hand om det, skjuter från höger. Inne i området av Pablo Mari. En nick från Gagliardini, med Verona tillfälligt underläge av Dawidovics skada, går nära stolpen till vänster på Montepos. Men Verona lyser plötsligt upp. Bra direktskott från Duda inne i området och Di Gregorio träffade ribban. När faran väl har passerat blir det ännu en Monza. Colbani gör allt på egen hand, Montipo hoppar också men träffar baksidan av nätet från utsidan. Men det var en upptakt till öppningsmålet. Trevligt drag helt vertikalt när Colbani servar Columbo som hånar Montepu diagonalt.

Se även  Fuji eller inte Fuji, Ferrari har redan vunnit

Baroni gör om Verona, sätter in Hungla som en låg playmaker, lyfter Duda och flyttar Lazovic utanför. Liksom i början av den första halvleken dök en spännande möjlighet upp från fötterna på Bonazzoli som sköt innanför det lilla området över ribban. Men det är definitivt en annan Verona. Det gula laget pressar hårt och tvingar Monza närmare mittfältet. Hellaselden har återigen blivit steril, med för mycket välvilja och för lite sammanhållning. Palladino justerade om sitt lag, skapade mer intensitet i den centrala delen och introducerade Berendelli som blockerade vänster körfält på den gulblå anfallsaxeln. I början av matchen, i matchens avgörande ögonblick, slog Monza det avgörande slaget. Dubbeln är en skicklighet för Columbo som skjuter Montepu med en vass spark från kanten på sin vänstra fot. Verona kapitulerar, Caldirola gör 3-0 i minuten 41. En blixt från Chachoa efter ett bra initiativ från Foloroncho gör eftermiddagen mindre bitter för venetianerna.