Italienska cupen: Roma darrar men når kvartsfinal, och nu Lazio – Fotboll

Fortfarande darrande på Cremonese, jagar zigenarna dem men till slut gläds de. De vann med 2-1 i returen mot B-laget från Lombardiet, som eliminerade dem förra året, och nådde kvartsfinalen i Coppa Italia, vilket gav sig själva en utmaning mot Lazio den 10 januari.

Men det rådde ingen brist på rädsla på Stadio Olimpico Eftersom Mourinhos lag slogs ut i 70 minuter av lombarderna, bara för att hitta en annan reaktion under matchens sista 15 minuter. Först Lukaku, sedan Dybala med en omtvistad straffspark. Motståndarna svarade på Tsadgouts mål i första halvlek och förnekade mardrömmen i en film som redan hade setts.

Cremonesi avancerade med den enda riktiga chansen han hade. Romarna gjorde ett misstag på vägen ut, släppte in målet 0-1 till Sadjut, vilket fryste Stadio Olimpico, som såldes för 45:e gången under Mourinho. I slutet av första halvlek såg Giallorossi sig tvingad att jaga efter 45 minuter tillbringade i granskning framför allt på grund av de två lagens stora aggression.

Tjugo minuter senare bokade Barreto 4 Struppa-spelare (Castaneti, Giglione, Antoff och Rafanelli), avslutade första halvan av matchen med sex varningar, förutom Llorente och Celique.

Så ångern i Rom beror också på missade möjlighetersärskilt det outnyttjade stödet i den 29:e minuten, när Belotti tillät ett skott från nära håll att räddas av Jongdahl, men hade turen att ta returen med tanke på att Pellegrini träffade ribban.

I andra halvlek vände Mourinho upp och ner på allt: Dybala, Zalewski och Christensen kommer in, mot Belotti, Celique och Llorente. Roma bytte till en backfyra, men hade inte längre några mittfältare på planen, medan Stroup svarade med tilläggen av Meyer och Bianchetti i stället för Giglione och Toia. Cremonese lider av press från Giallorossi som, innan han gjorde kvitteringen med Lukaku, också korsade El Shaarawys inlägg. Faktum är att ställningen nådde 1-1 till Big Room femton minuter efter tid, när Mourinho också skickade in Azmoun på planen och torpederade varje taktisk plan.

Se även  Milan-Tareme, allt är på is: nej till att återlansera Porto. Tävla nu mot 9

Slutet på matchen är ett anfall på hemmalagets klinga Vilket förkroppsligas i straffsparken som Spinazzola dömde efter Cernicolas misstag. I VAR kollade de Barretos uppmaning och bekräftade det, Dybala tog en straffspark och gjorde inga misstag, gjorde 2-1 och gav laget kvartsfinal mot Lazio.

Men i väntan på derbyt försöker Thiago Pinto jobba på att ge Mourinho den mittback som Giallorossi behöver. Under de senaste timmarna har listan över spelare följt av Roma också en lista Dean Howesen Juventus. Romas spaning, när det visade sig att spelaren nu var på väg utlånad till Frosinone, ändrade korten på bordet. Men det kommer fortfarande att behövas tid för att göra det med Atalanta och med Lazio, det kommer alltid att vara upp till Cristante att spela som mittanfallare, där Mourinho kommer att ha tillbaka Mancini.

Mourinho: Jag vet inte hur vi kommer att nå derbyt, men vi är enade

”Jag vet inte hur vi kommer att nå derbyt. På söndag spelar vi en mycket viktig match. Vi är dessa människor, men vi är enade.” Jose Mourinho sa detta när han kommenterade 2-1-vinsten över Cremonese som gav Roma seger Kvartsfinal mot Lazio den 10 januari.

Han tillade: ”Om Lukaku måste spela i hjärtat av försvaret kommer han att göra det. Låt oss använda allt vi har med respekt för klubben och fansen. Före Lazio finns Atalanta”, och Paredes är inom reservationer. jag vet inte. Hur ska vi nå derbyt, men vi kommer att ge allt till alla, även till fansen.”

Sedan, när han återvände i kväll, avslutade han: ”Vi måste respektera de svårigheter vi möter, och för allt vi erbjuder. Jag tror inte att något lag i Italien har vunnit en match utan en enda mittförsvarare. Kanske ja, men det är svårt. Det är vi.” ”Vi är alla enade och vi ger alltid vårt bästa. Jag är glad, men det är svårt så här. Det var en stor risk, men vi var tvungna att ta den. När du inte har mittbackar är det bättre att spela med tre spelare, när vi byter till fyra försvarare.” Två center är Christian och Christensen.