Italienska cupen: resultat av Pari Parma Empoli Verona Cagliari Palermo

Dag 2 av den 32:a finalen: Emilion går med 3-0 strålande från Mann och bokar matchen mot Lecce eller Como, Ranieris lag slår Rosario i förlängning

Dag två av den 32:a finalen, med tre Serie A-lag på planen och B-tapas i San Nicola (mot Bari och Parma). Här är allt som hände i dagens matcher, med en stor överraskning och Cagliari Palermo full av vändningar.

CAGLIARI-PALERMO 2-1 DTS

Allt händer i Cagliari i utmaningen mellan den italienska fotbollens stora arenor. Under de första 90 minuterna missade Pavoletti en straffspark för Sardinien, sedan hade Palermo de bästa chanserna, men ingen lyckades ta sig över dem. Och i tilläggstid förvandlas matchen till en show: Dossena gör mål i den 100:e minuten, och Cagliari kommer nära en knockout flera gånger, men drabbas av en kvittering från Palermo i den 122:a minuten, på stopptid: Soleris nick från sparken- off är ett avgörande hörn. I det ögonblicket verkade en straffläggning oundviklig men Cagliari utnyttjade den allra sista chansen och Di Pardo skickade Ranieris lag framåt i minuten 123. Nu kommer Rossoplus att hitta Udinese.

Verona Ascoli 3-1

Nya Verona Baroni börjar starkt i Pentegudi. Framgången mot Ascoli förtjänade matchen i åttondelsfinalen med Bologna som slog Cesena i går. I kölvattnet av flera tidiga mål öppnade Giallobl upp det efter bara två minuter: bollen gick djupt till löparen Mbula som brände Simic och gjorde sitt första mål i Italien (spanjoren kom på sommaren från Racing Santander). Ascoli – utan nykomlingarna Viviano och Rodriguez – lyckas dock komma tillbaka till oavgjort: Mendes vinner en straff för en foul av Montipò, Forte missar ingen straff (1-1). Innan paus förlängde Hellas igen: Barossi blockerade inte Honglas frispark, Dawidovic upprepade det på nätet efter den fula returen. I början av andra halvlek har det bara gått en minut för trion: en straffspark dömd av Simic för en handboll på Ngongs skott, Durić går från straffpunkten och skickar ut den tidigare Juventus-målvakten. I huvudsak slutar matchen här, och det finns tid för det lovande inhoppet från Ricardo Saponara som är nära att göra mål med en spark utanför straffområdet.

Se även  "Dybala? Vi vill ha en konkurrenskraftig trupp klar i juni. Skriniar-Psg? Nej."

Empoli Cittadella 1-2

Det första resultatet mot förutsägelsen kommer från Castellani, som rubbar Cittadella Empoli och vinner den andra omgången mot Cremonese eller Crotone (mot måndag kl. 17.45). Han verkade dock fungera bra för Paolo Zanettis sida (utan Djewel Baldanzi och Fazzini), och tog ledningen med Ciccio Caputo efter 8 minuter: Pulian-anfallaren är faktiskt bra på att utnyttja Piccolis passning och finesser på att lyfta fram Castratis osäkerhet. Men Citta – väldigt energisk, med många C-beten – passar inte in och bygger en reaktion som passerar framför allt de farliga skotten av Vita och Carriero, som ger idéer till Caprile. Venedigs önskan att inte ge upp belönades en kvart in i andra halvlek, då Amatouccis inlägg från vänster (en nykomling från Montevarchi) gick rakt på mål med Magrassis försök att parera Caprile. Den proaktiva andan i Gorrinis team förtjänar en revolution, eftersom slottet fortfarande är med den dubbla anfallaren – i Maestrello för Petarello – och ljusen: luftbanken i den tidigare nya ingången Renate med Magrassi som slår mitten den här gången, alltid med en nick. (1-2). Överraskningen hade haft större dimensioner, om inte Caprile räddat en straffspark från rookien Claudio Cassano i finalen, den första av de stora efter att ha lämnat Roma Primavera-laget.

Bari Parma 0-3

I utmaningen mellan de stora besvikelserna i de senaste B-kvalmatcherna passerar Parma – under president Krauses ögon – med våld till San Nicola och vinner åttondelsfinalen mot Lecce eller Como (imorgon klockan 21 på Via del Mare) . Mignani överger de blåmärkena Maiello och Menez, samt Cheddira som står kvar i centrum för förhandlingarna som borde leda honom till Frosinone. Benedyczak avblockerade en hörna efter 8 minuter, som (i Tardini) redan hade straffat Bari till cupen i den senaste upplagan. Pecchias lag får därmed självförtroende och dubbeln, strax efter en halvtimme, är resultatet av ett vackert arbete med start från försvaret: en knock av Benedyczak som öppnar Zagaritis, Sohm vänder bra i hjärtat av området och öppnar ledningen till Bonny (0-2 i den 34:e minuten). Under andra halvlek – då träslöjd återstod för att skiljas från ersättarna Bernabé och Sepelle (ex-Pisa, kom sist och gjorde sin debut i rött och vitt) – signerades trion av Dennis Mann med en klackkomplettering vid den närmaste stolpen. . Och mer än 12 000 San Nicolas, som återvände till stadion efter besvikelsen i finalmatchen mot Cagliari den 11 juni, inledde också den nya säsongen med besvikelse.

Se även  Vlahovic, blixt i Madrid? I bilen med en tjej ser Dusan ut som...