måndag, september 16, 2024

Italien Women European Qualifiers 0-0 med Nederländerna

Datum:

För att undvika höstens kval till 2025 års turnering måste italienarna vinna den sista matchen på tisdag i Bolzano.

90 minuter från slutet av fyralagskvalet är Italien fortfarande herre över sitt eget öde. Oavgjort 0-0 mot Nederländerna, mot Sittard 9000, förändrar faktiskt inte ställningen. På eftermiddagen avslutade faktiskt även Finland och Norge matchen i Åbo med oavgjort (1-1). Italienarna upptar fortfarande tredjeplatsen på målskillnad, men att kvalificera sig till det schweiziska EM 2025 utan att gå igenom höstens kval (reserverat för tredje- och fjärdeplacerade lag) skulle räcka för att slå Finland på tisdag i Bolzano. Men vid oavgjort får vi hoppas att Norge och Nederländerna – på planen samtidigt, klockan 19 – inte gör detsamma, eller i alla fall att Norge inte vinner. I allmänhet resulterade denna ovanliga resa till Nederländerna i juli i ett rättvist resultat, eftersom Italien förtjänade att bryta balansen i första halvlek, som det orangea laget gjorde i andra halvlek. Det fanns dock fortfarande en misstänkt handboll från Spitz med en kvart kvar (i teorin inte långt från Cucurellas touch mot Tyskland…) som den italienska bänken rusade in på planen för i protest. Här finns dock inte ens VAR att ta till.

Vad är chansen?

Den första halvleken, som började på ett oroväckande sätt (i den sjätte minuten räddade Lenzini en diagonal försvarsboll från Bernstein, hans tidigare Juventus-lagkamrat), slutade oavgjort 0-0, en nära för italienarna. Och även för att det nederländska försvaret generellt är högt och gladt, till den grad att man drabbas av bollen mellan mittfältet och vingarna: Italien gjorde två mål på två minuter, med Giacinti (27′) som hade otur att nå skottet. Vänster (inte den föredragna foten) och sedan med Giuliano, skickad på av Bonanci i den 29:e minuten men hypnotiserad av Kop, återigen mellan stolparna i stället för den skadade Van Domselaar. Strax före halvtid gick Italien nära igen med Bonancis nick från en hörna, som räddades utanför linjen av den återvändande Miedema – som flyttade från Arsenal till Manchester City i somras – i en fungerande mästarversion (för sitt 95:e mål för klubben). Landslag). Återigen saknar italienarna list och noggrannhet i motståndets mål.

Se även  Så Milan och Milan fans spelade den sista rusningen

Stora ödem

Efter pausen återvänder vi i ett långsammare tempo, vilket gör det lättare för holländarna som vill ta revansch efter det första nederlaget i Cosenza (som också drabbades av viktig frånvaro). Strax efter de första bytena (Dragoni för Grigui och Cambiaggi för Cantori) ryste Italien två gånger i två skott från kanten av straffområdet: ett ensamt skott av kristallin kvalitet från Miedema – applåderade på läktaren av Leke Martens, som hade lämnat landslag. Juni – Hamnar i övre hörnet, medan Giuliani räddar kort efter (66 minuter) från ett Spitz-skott. Tjugo minuter före slutet stärkte Sonsen sin position genom att byta till ett tremannaförsvar i och med Salvays inhopp, men det betyder inte att han var begränsad till försvaret. Men en slumpmässig utveckling tar oss in i motståndarens box och protesterna ser legitima ut när Spitz, med sin breda arm (trots antydan om att försöka dra i den), rör vid Cambiaggis beröring. I finalen fanns det fortfarande tid för utvisningen – som verkade hård – för Bonfantini som fick två varningar på sex minuter och inte kommer att vara där i Bolzano, vid det avgörande vägskälet. ”Det var en fantastisk prestation speciellt i första halvlek – Sonsens omedelbara kommentar – med många chanser att göra mål. Vi var också bra på att ändra vårt tillvägagångssätt och hur vi var på planen. Det är synd, för vi kunde ha fått de tre poängen igen.”