Fiorentina – Inter 1-2, Nerazzurri vann den italienska cupen – Calcio

Inter vann Coppa Italia 2023. I finalen slog Nerazzurri Fiorentina med 2-1. Viola tog ledningen i den tredje minuten av den första halvleken med Nico Gonzalez, sedan ett drag från Lautaro, som gjorde mål i den 29:e minuten och vände resultatet i den 37. Det är nionde gången som Inter vinner den italienska cupen .

Under den argentinska tjurens märke vann Inter sin nionde italienska cup, sin andra i rad, genom att besegra Fiorentina med 2-1 i finalen på Olympico. I Rom som i Riyadh bekräftade Simone Inzaghis gäng sina färdigheter i engångsmatcher och efter att ha vunnit Supercupen i januari försvarade de framgångsrikt trofén som Juventus knep förra året. En seger som är en enorm självförtroendeboost i ljuset av matchen mot Manchester City i Champions League-finalen, samtidigt som det blir nödvändigt att höja ribban lite för att hoppas på ett bra hattrick. Som Italiano sa, Viola hade ett högt berg att bestiga, men till slutet gjorde de allt de kunde för att få tillbaka trofén till Florens efter 22 år, och nu skjuter de tillbaka konferensens deadline. Inzaghi kunde använda den typiska formationen, med Handanovic i stället för Onana och gynnade Dzeko framför Lukaku tillsammans med Lautaro. Även om den alltid var positiv, förblev bosniern i sin lagkamrats skugga, medan tremannaförsvaret kämpade lite, och till och med Barellas osäkra start tyngde Nerazzurris spel i starten. Men också tack vare fiolen, med en mycket aktiv Bonaventura i treudden med Ikone och Gonzalez som duellerade bakom Cabrals poäng. ”För oss,” krävde den lila kurvan i sin briljanta koreografi och laget tillfredsställde honom omedelbart och hittade fördelen redan på 3:e med Nico Gonzalez, som lämnades fri till höger av Nerazzurri-försvararna distraherad på ett kryss av Ikonè.

Fiorentina var vackra, aggressiva och fokuserade och Inter kämpade på och riskerade att dubbla Bonaventura och Amrabats skott och kombinera dem framåt, med osäker formulering och olika mätfel. Tystnaden i ”Nord”-protesten mot Istanbuls biljettpolicy var mindre än tillkännagiven och gav laget ett uppsving, höjde tyngdpunkten och ökade tempot. I den 23:e minuten befann sig Dzeko ensam framför Terraciano, men missade målet, ett misstag som Lautaro inte begick i den 29:e minuten, förberett av Brozović på gränsen till offside. Det var det hundrade målet av Nerazzurri för Toro, som skymtade över varje boll och gjorde livet svårt för Viola, eftersom han ofta lämnade lockande luckor. Så mycket för Nerazzurri-anfallarens talanger och hans noggrannhet i att ta emot ett samtal från Barella för dubbeln i den 37:e minuten, som lämnade fältherrarna till slutet av första halvlek. Fiorentina fortsatte att vilja starta först, men den enda faran för Handanovic var en nick från Cabral efter ett inlägg från Biraghi. Inzaghè var den första som ändrade något, och tog in Lukaku och De Vrij i stället för Bastoni, medan han tog in Italiano Sottil och Mandragora för Ikonè och en tovig Castrovilli, sedan Jovic i stället för Amrabat för att ha mer framvikt i jakten på oavgjort . Handanovic avfärdade ett farligt skott från Gonzalez, medan Inter förlitade sig på Lukaku för att skapa farliga chanser, men det bästa var för Viola, då Jovic volleyade en omissbar nick på linjen, vilket effektivt överlämnade trofén till Nerazzurri. Marotta Inzaghi bekräftade på bänken oavsett om resultaten fortfarande kommer. Den före detta anfallaren, vid rodret för Lazio och Inter, har hittills spelat i åtta finalmatcher mellan den italienska cupen och supercupen och uppnått sju segrar. Nu ska vi åka till Istanbul.

Se även  Uttalanden av Aquilani, Canstrelli och Tramoni

De viktigaste åtgärderna i finalen i Olympico
bild 93 En chans för Inter att kontra, Lukakus skott avvisades till en hörna.
bild 92 Ännu ett nick från Jovic, en boll i ryggen
5 minuters återhämtning
bild 88′ Press från Fiorentina, Inter försvarar sig
bild 82′ Jović igen, men kunde inte göra mål
bild 80 Jovic gjorde nästan mål och Inter-målvakten är oslagbar
bild 74 Ännu en fantastisk räddning för Handanovic med ett mycket illvilligt skott från Gonzalez
bild 67 Ett kraftfullt men centralt skott från Lukaku, räddat av Terraciano
bild 57 En fantastisk tackling av Handanovic med en nick från nära håll från Cabral
55′ outro från DiMarco avslutar stolparna
bild 53 Violas press får tre hörnor i rad
bild 51 Castrovillis illvilliga skott avleddes från en hörna
Den andra startar 45 minuter
Inter gick in i omklädningsrummet med en 2-1-ledning efter att ha startat matchen i uppförsbacke, och tack vare superstjärnan Lautaro vände de ställningen.
Första halvlek avslutas efter ytterligare en minut
bild 37 Ytterligare ett fantastiskt mål från Lautaro, som utnyttjade ett inlägg från Barella

bild 35 Inlägg från Cabral som ingen lagkamrat kan utnyttja
bild 34 Calhanoglu slår in från långt håll, men bollen går utanför
bild 31 Terraciano lyckas fånga en svår passning från Dzeko
Ett viktigt mål för Lautaro Martinez: 1-1-målet, som gjordes i den 29:e minuten av Inter-anfallaren i den italienska cupfinalen mot Fiorentina, är argentinarens hundrade i Nerazzurris tröja. Lautaro har varit i Inter sedan sommaren 2018 och i den 37:e minuten gjorde han även det 101:a målet.
bild 29 Lautaro kvitterade efter en assist från Brozovic
bild 24 Då och då till Dzeko, som skjuter högt framför mål efter en passning från Lautaro
23′ Gonzalez skjuter högt
bild 20 Viola satte Inter-försvaret under press
bild 18 En chans för Bonaventura, en stor risk för Nerazzurri
bild 13′ Inter misslyckas med att tvinga fram matchen, Fiorentina börjar igen med en kontring
12′ ambrot startar dåligt från djupet
7 Inter slog till i kylan och försökte ordna om sina tankar: en möjlighet för Dzeko att avvisa Violas målvakt
3 ’ in i målet Gonzalez, en assist från Ikuni

”Inzaghi stannar på 100%? Det finns ingen anledning till varför relationen inte kan fortsätta. Vilka är anledningarna som kommer att ge dig den andra segern i den italienska cupen? Inter är skyldiga att delta som mästare i varje tävling. Detta mål gör alla, ledning och personal stolta. Vi bryr oss, vi vill lyfta trofén mot en respektabel motståndare som gör ett bra jobb.” Det här är vad Inters vd Giuseppe Marotta sa till Mediaset i den inledande matchen för den italienska cupfinalen mellan Nerazzurri och Fiorentina. ” Är det bättre när det går bra eller inte? Låt oss säga hur som helst, på en säsong är det omöjligt att tro att allt alltid löser sig till det bästa. Det finns svårigheter och det är upp till tränaren, vem som ska vara ledaren i omklädningsrummet, och klubben att vara en för att lösa de kritiska ögonblicken. Våra motsättningar är alltid konstruktiva.” Marotta tillägger: ”Vi måste hitta beslutsamhet och inte tänka på Champions League-engagemang.” ”Vi måste ta tillbaka det första målet till vår hemmaplan, och sedan ska vi försöka stänga mästerskapet bra och sedan sitter vi kvar med en dröm som har gått i uppfyllelse.” Senare pratar VD:n om Darmian och Handanovic: ”Matia är ett Milanese och Inter-fan, född och uppvuxen 10 kilometer från Benitena. Han representerar personligheten hos en fotbollsspelare som kommer gratis men alltid är närvarande. Han är ett fantastiskt proffs och en mycket bra pojke. Jag hoppas att han stannar hos oss vad så länge det var en konkurrenskraftig respons. När det gäller Samir, tror jag att det är den rätta kulmen på en säsong där han lät sin lagkamrat vara startskottet med stor professionalism.

Se även  Den före detta Juventus-spelaren blir allt argare.