EuroLeague. Olimpia Milano faller igen: nederlag i Valencia

Messina-laget led sin trettonde nederlag för säsongen, trots de utmärkta prestationerna från Napier och Hall. Mumbros spanjorer återvänder till framgång tack vare en fantastisk andra halvlek: den slutade med ställningen 84-72

Andra nederlaget i rad för Olimpia, som kollapsade på Fontita Stadium mot Valencia med 84-72 i slutet av en balanserad match som avgjordes av det spanska laget i andra superhalvan. Mumbro vann en nyckelmatch för att komma närmare slutspelsplatsen och dömde Milan till deras 13:e Euroleague-nederlag. Messina-laget kapitulerade, trots att de ledde med en Napier Hall-dubbel, med 37 poäng och 11 poäng i början av tredje kvartalet. Förre Brandon Davis leder Valencias comeback (52-32 i halvtid), medan en annan före detta Kevin Pangos har haft en dålig prestation.

Försvar och hall

Inledningen av matchen var balanserad och i lågt tempo: Valencia försökte utnyttja den offensiva missmatchen, och Olimpia gjorde bara mål från mållinjen under de första 5 minuterna. Efter ett partiellt bidrag från Davies och Ughelli kom Milans anfall in i matchen: Napier och Hull håller Messina-laget i kontakt och den första kvarten slutar med ställningen 21-19 för spanjorerna. EA7 höjer intensiteten i båda planhalvorna och Devon Hall blir huvudpersonen igen: först med en steal, sedan ett hattrick för Olympias första ledning. Den amerikanska målvakten avslutade första halvlek med 12 poäng, och den italienska mästaren går till vila och leder med 8 poäng (40-32), trots de fruktansvärda förhållandena 3 (3/12, 7/26 i slutet av matchen) . . Det är försvaret som definitivt ökar antalet skott, vilket ger Mombros bara 11 poäng under andra kvartalet.

Faller ihop

Början av andra halvlek är det bästa för Olimpia: Napier, Meli och Shields (med begränsad speltid) ger Milan en tvåsiffrig ledning, men en boll stulen av Davies startar Valencias comeback. EA7 är avstängd, Davies och Ojeleye leder med 13-0: Reuvers hattrick ger spanjorerna fördelen, som avslutar tredje kvartalet med 61-59. Under de sista 10 minuterna ökade regelbrotten för båda lagen, och Napiers individuella spel satte Olympia tillbaka i ledningen. Men för Valencia, svarar Davies och lyckades uppnå 4 varv på linjen före +6 uppnått av Ughelli. Milan har inget mål längre, och Pradellas hattrick från hörnet ser ut som ett knockoutslag. Och i slutminuten blev det också beröm för Robertson, den femte tvåsiffriga spelaren för hemmalaget. Valencia återgår till framgång efter tre raka förluster, medan EA7 ligger kvar på trettonde plats.