fredag, juli 12, 2024

Eftersom celiakipatienter måste äta gluten för att få nattvarden

Datum:

Celiakitroende måste göra korstecknet och svälja partiklar som innehåller gluten, eftersom de är de enda som kyrkan tillåter nattvarden.

Herre se ner, Amen”Det är vad alla tycker Celiaki trogen Varje gång är de vid eukaristins altare, eftersom ritualen innebär ett antagande Kristi kropp Gjord av olja, mjöl och vatten. Ja för attGlutenfri värd finns inteInte för att ingen har uppfunnit det än, utan för att Kyrkan känner inte igen det.

Reglerna är strikta och tillåter inte skillnader, inte ens vid en verklig sjukdom: celiaki är faktiskt en kronisk autoimmun sjukdom som orsakar en reaktion på att äta gluten. Det är inte intolerans och inte heller en känslighet som varierar över tid. De med celiaki måste leva med konstant uppmärksamhet, och tydligen även medan de gör det Söndagsmässa. Kort sagt, en bön som gårDetta är min kropp som offras för dig”, för patienter med celiaki bör det ändras till”Gjorde ett offer för dig”.

Värdar som inte har vete förvränger det heliga brödet

Glutenfritt företag

I brödets, Sonens och den Helige Andes namn. Grundvärden är gjord av vetemjöl, vatten och delolja: en glutenfri version kommer att produceras bokstavligen på ett ögonblick och hundratusentals troende kommer att vara glada över att kunna komma åt den på ett säkert sätt och med full kapacitet. känsla. Men det är tyvärr inget som kyrkan tar hänsyn till. a Ett cirkulär av biskoparna som går tillbaka till 2017 Faktum är att det rapporteras att Vete är det enda som är tillåtet Att producera heliga partiklar.

Se även  Hur många gånger om dagen kan du äta ett äpple? Här är svaret

I avsnittet som ägnas åt reglerna för den eukaristiska frågan står det tydligt skrivet att: ”Brödet som används vid firandet av det heliga eukaristiska offret måste vara osyrat och tillverkat uteslutande av vete (…). Tillagad med annat ämne, även om det är spannmål, eller i vilket annat ämne än vete blandas, i en mängd som inte med allmän uppskattning kan kallas vetebröd, utgör inte ett lämpligt material för att fira påsk. Offer och det eukaristiska sakramentet”.

Celiaki vid den sista måltiden

Cirkuläret specificerar vidare: ”Perfekta värdar Glutenfritt är ett olämpligt ämne för nattvarden. Lämpliga material måste framställas på ett sådant sätt att de innehåller en tillräcklig mängd gluten för att få bröd utan att tillsätta främmande material och utan att tillgripa procedurer som Smörj bröd». Precis som det finns de i politiken som kämpar för att ersättarna inte ska kallas ”bröd”, så upprätthåller de dem också i kyrkan intolerans Mot allt annat än vete.

Sista måltidenDen sista måltiden – Leonardo da Vinci

Från ärkestiftet i Milano, när jag blev tillfrågad om detta ämne, fick jag bekräftelse: ”Det handlar om en Den förväntade regeln är på VatikannivåDärför infördes den för hela kyrkan för flera år sedan av dåvarande troslärankongregationen (nuvarande rådet). För att invigning ska kunna äga rum måste offren innehålla åtminstone en mycket liten mängd vetemjöl, till minne av Jesu gest när han använde bröd under den sista måltiden.. På den tiden, i PalestinaErsättningarna var vete och korn: detta är den enda anledningen till att heligt bröd gjordes av vete och inget annat. Men om risken är för hög kan försäkringsgivare göra det Partikelövergivande Och fokusera bara på heligt vin.

Se även  Konstiga stickningar i fingrarna, handsvaghet och armbågssmärta kan bero på detta ofta underskattade syndrom.

Det finns glutenfria värdinnor som innehåller gluten

Chip vs. communicator vs. celiakioch holyart.it

Att veta att värdarnaHelt glutenfri”De är inte lämpliga material för att ta emot nattvarden, så vi undrar vad celiakipatienter kan äta, snälla, det finns.”Värdar nattvard för celiakipatienter”Gjord med sirstarmjöl eller vetestärkelse Den här, som vi läste i en av nätbutikerna, är”Mycket låg i gluten, innehåller mindre än 20 ppm gluten”ppm” betyder ”parts per million” och är synonymt med ”acceptabel för celiaki” – i teorin är familjer med gluten upp till 100 ppm också lämpliga.

Ostea-celiaki komponenterIngredienser av företagets chips för celiakipatienter

Ett av paketen jag hittade talar om partiklar”Packad med Seristar vetestärkelse, enligt officiella bestämmelser”. Den officiella förordningen är särskilt den kyrkliga ovan nämnda, som också föreskriver en Minsta vete.

AIC lugnar alla

Den italienska celiakiföreningen har redan uttryckt sin åsikt i denna fråga och rapporterat att en liten del gluten tolereras av en person med celiaki. En artikel från La Repubblica som går tillbaka till 2017 rapporterade att ”Dessa mängder – bekräftar AIC – är ganska lämpliga för patienter med celiaki, med tanke på att även livsmedel köpta med etiketten ”glutenfri”, som regleras av europeiska standarder, kan innehålla spårmängder av protein. Detta eftersom det alltid är möjligt för livsmedel som produceras glutenfritt att komma i kontakt med spår av proteinet under bearbetningen”. Och fram till denna punkt är allt klart: en troende på celiaki är osannolikt att känna sig sjuk när han äter en partikel under mässan. Men poängen är en annan: vilken skillnad kan det göra?Rån gjord av ris Eller ett helt glutenfritt alternativ (särskilt om man är sjuk)? ingen. Men för dem med celiaki kommer skillnaden definitivt att finnas där.

Se även  Biden mot sociala medier: "De är ansvariga för tonåringars mentala hälsa"
Izer
Izer
"Stolt musikutövare. Passionerad resenörd. Prisbelönt webbspecialist. Amatörskapare. Kaffeevangelist."

Populär

Mer som detta
Related