lördag, juli 13, 2024

”De sparkade henne, men hon tappade aldrig sitt leende”

Datum:

Ögon svullna och fyllda av tårar, blicken förlorad i rymden, händerna skakar. Louisas mamma är förkrossad Manila de Luca. ”En underbar ung kvinna har dött. Hon var allt för mig”, säger Louisa. ”Om Manila inte får rättvisa kommer jag att slita ut hjärtat på hennes mördare med min egen hand”, upprepar flickan medan hon kämpar för att gå med stöd av sina vänner.

Vilken typ av tjej är hennes dotter Manila?

”En underbar ung kvinna, inifrån och ut. Den snälla dottern som alltid hjälpte mig med hushållsarbetet. Vi fixade huset tillsammans, gick och handlade. Det var likadant på olycksdagen. På morgonen vaknade vi, efter att hon tog med croissanter till mormor för frukost, vi hängde upp kläderna och vi gick till snabbköpet. Vi gick och återvände sedan hem.

Och vad hände sedan?

”På eftermiddagen sa hon att hon skulle till det närliggande köpcentret. För några dagar sedan fick hon sitt avgångsvederlag från pizzerian där hon arbetade och med pengarna hon tjänade stolt ville hon köpa nya underkläder. Hon blev glad p.g.a. hon fick dem. Hon var full av liv, full av drömmar och tappade aldrig modet. Nu när hon letade efter ett nytt jobb visste jag att hon hade gått till några barer i området för att be om arbete.

Vad var hans sista ord till dig?

”Hej mamma, jag ska ta skotern till köpcentret och se dig senare. Och det kom aldrig senare. Den killen dödade henne på vägen till mitt hus. De som bevittnade platsen sa att han nästan var klar med att korsa vägen och fortfarande var lite längre från att nå gångvägen. De säger att han körde mot rött ljus och körde iväg med ett barn i famnen. Han borde gå i fängelse.”

Se även  Med tåg från Milano till Chiasso: Så här har Schweiz befäst sina gränser.

Så bodde Manila med henne?

”Ja. Det är jag och hon. En kropp och en själ. Nu förstår jag ingenting och jag vet inte vad jag ska göra. Allt jag har kvar av henne är minnen och våra två små hundar som Manila älskade så mycket. Även om hon var upptagen med jobbet tog hon dem på promenader varje dag och det gjorde hon på måndagen.

En mycket seg ung kvinna som är knuten till sin familj.

”Ja. Han var väldigt nära sin mormor som bodde i samma område. Manila besökte henne varje dag. När han kom till sin mormors hus började han skrika på henne under dörren, och han höll henne alltid i en bra humör med hans leende och de där blå ögonen.

Hur mår mormor nu?

”Hon var förkrossad och gjorde inget annat än att upprepa: ”De borde ha dödat mig för att jag var gammal, inte lika vacker och ung som Manila. När jag gick till jobbet lämnade jag det till henne, och hon tog hand om min dotter: hon tog henne till skolan, de åt tillsammans Det har varit så sedan hon var liten. Nu kommer han inte att se henne, jag vet inte hur han kommer att reagera. Så fort han visste började han dunka med näven. tabell som säger ”Nej, nej”.

Och när fick du reda på olyckan?

”Efter ett tag ringde de mig. Jag förstod ingenting då, jag tänkte rusa till olycksplatsen, framför stormarknaden där hon och hennes mormor alltid handlar. När jag kom dit, när jag såg hemsk scen och pojkens bil, den där gula Opel Astra stannade mitt på vägen och jag kände att jag satt fast i en bubbla. Det är inte den första oskyldiga manillan som dör där.

Se även  Startades av Boldrini och togs över av Berlusconi. När du jobbade på Palazzo...

© Alla rättigheter reserverade

Läs hela artikeln
budbärare

Arzu
Arzu
"Internet maven. Arrangör. Musikförespråkare. Oursäktande banbrytare för mat. Analytiker. Twitter-fanatiker."

Populär

Mer som detta
Related