Borde Weah ha fått sparken? Cesares dom

Med så många stora namn avstängda, uppskjutna eller skickade till Serie B hade designern Roque få alternativ för den stora Matchday 35-matchen mellan Roma och Juventus. Colombo valdes också Några misstag i Scudetto-derbyt Det gjorde han, men låt oss se hur det gick för Cuomo, internationell sedan januari, på Stadio Olimpico i går kväll.

Klicka här för att se höjdpunkterna i matchen mellan Roma och Juventus

Colombos historia med Roma och Juventus

Colombo har skött Gamla damen vid bara 3 tillfällen, varav 2 har varit den här säsongen. Balansräkningen har sett Bianconeri besegrat två gånger, det sista prejudikatet går tillbaka till omgång 30 när Juventus förlorade i sista minuten i Rom men mot Lazio. Colombo tränade även Juventus i 4-2-förlusten mot Sassuolo i den femte omgången. Den enda framgången som laget som tränades av Massimiliano Allegri uppnådde när de togs ut av Como-divisionen går tillbaka till den fjärde av säsongen 2022-23: 2-0 mot Spezia på stadion. Istället var den femte officiella matchen med Roma. De tidigare fyra matcherna där Giallorossi var obesegrade var positiva: 3 vinster (den första mot Torino 1-0, följt av den senaste vinsten över Lecce den 5 november förra året och en 2-0 vinst mot Napoli den 23 december) och en oavgjord förra säsongen 2-2 mot Salernitana. Det finns två straffar för Giallorossi-laget: en dömdes mot Torino av Dybala, och den andra missades av Lukaku i den senaste matchen mot Lecce. Angående disciplinärendet fick Roma 12 gula kort.

Domaren varnade 3 spelare

Med hjälp av assistenterna Alassio och Preti tillsammans med den fjärde riktningsofficeren, Till VAR Di Paolo och AVAR DionisiDomaren varnade tre spelare, varav två från Allegris lag: 4′ Weah (vänster), 71′ Rabiot (höger), 84′ Abraham (höger).

Se även  Giro 2024 etapp 11 i Francavilla vinner Jonathan Milan

Roma och Juventus, slowmotion-situationer

Det är tveksamma episoder. I den femte minuten gick Weah in utan att tänka så mycket på konsekvenserna och försökte passa in bollen till Svilar några steg från mål: bara det gula kortet. I den 44:e minuten slösade Danilo bort ett gult kort som slog ut Danzi några steg från straffområdet. I den 60:e minuten försökte Weah ta sig före Paredes, men när han fortsatte att störa slog han argentinarens ben hårt. Columbo visslar frisparken, men… Det andra gula kortet ges inte och det resulterar i utvisning Av 22 svarta och vita. Giallorossis avbytare hoppar upp på fötter, med De Rossi arg på assistenten. I den 71:a minuten halkade Rabiot och hanterade bollen i Christensens besittning, men han tog ut dansken med sin spark: frisparken och det gula kortet rättades till. I den 84:e minuten, Abrahams kast till Danilo: Giallorossi-anfallaren fick rätt gult.

För Cesare fanns det inget rött ljus i Weah

Efter 5 minuter kommer en utmaning från Weah på Svilar, som har bollen: han hoppar till tryck, bara ett gult kort från Colombo. Han har blivit varnad. I den 44:e minuten saknas ett gult kort: Baldanzi frigör sig för att skjuta, Danilo utökar kompassen på kanten av området och hindrar Giallorossi-spelaren från att skjuta. Det var gult. I den 60:e minuten, rejäla protester från Roma: Weah spelade klart bollen först men halkade och träffade Paredes med sin studsande fot. Giallorossi bad om en andra varning, men Colombo förblev blockerad och varnade inte spelaren. Var Juventus-spelaren hänsynslös eller oaktsam? I det första fallet är det gult. Jag ska berätta vad som hände i söndags i Neapel med en liknande incident. Det var en annan internationell spelare, Sousa: Du ser Cristante tydligt röra bollen och sedan Anguissa också, domaren dömer ut en frispark och inte ett gult kort som hände i Roma-Juventus-matchen.”

Se även  Formel 1: Verstappen startar från förstaplatsen i Melbourne, och Sainz tar andraplatsen - News
källa: Glömma