VM: Italien ur VM förlorar med 1-0 mot Nordmakedonien – fotboll

När hälsofotbollsnationer diskuterar möjligheten att spela VM vartannat år, straffar den italienska mästaren i Europa sig själv med minst 12 års avhållsamhet och misslyckas med att ta sig till Qatar 2022 efter att ha missat Ryssland 2018. Detta är en sidas svar. En kontrasterande och sorglig kväll, då Azzurri förlorade med 1-0 mot Nordmakedonien i slutspelssemifinalerna, belyser Azzurri trenden som sedan dök upp den 11 juli 2021 från Wembleys seger: efter det kunde de inte slå två mål . Ibland Schweiz och trots de två berömda straffarna som Jorginho gjorde, gick han inte längre än oavgjort ens med Bulgarien och Nordirland.

Det är klart att detta lag med briljant spel och personlighet inte finns längre. Liksom andra tränare lovade Mancini tacksamhet till sin grupp: Han efterträdde också Berzot, som efter att ha vunnit världsmästerskapet 1982 blev eliminerad av följande européer. Mancinis män av natten bröt samman dramatiskt: Barillas skugga, kanske skyldig i motståndarens mål Donnarumma, Insigne omärklig och orörlig: men bortsett från Ferrati, uppenbar i designen, Berardi, åtminstone racy, ivrig och säker Bastoni, alla andra spelade under Rytmen av att sola i besittning av en värdelös boll registreras. Å andra sidan hade makedonierna många goda avsikter: tack vare Trajkovskys blixt som förblindade Donnarumma i den 92:a minuten räckte det. Till en början förde Palermos varma välkomnande och entusiasm laget tillbaka till EM förra sommaren. Mancinis alternativ bidrog också till den gynnsamma väckelsen: så långt som möjligt, eller försvar i separata delar, litade tränaren på laget som överraskande kunde vinna den kontinentala titeln: mittfältet var det, Barilla Jorginho Verratti, den anfallande treudden också Berardi – Immobile – Ensen. Med Donnarummas försening representerade kontinuitet, såg det defensiva paketet Florenzi och Emerson, Gianluca Mancini och en bastonisk mittfältsavgång, medan Chiellini skickades iväg till bänken för att rädda sig själv i onödan för att möta Cristiano Ronaldo.

Se även  Juventus försökte igen för Raspadori: förveckling med Kane och det försöket i slutet av augusti | första sidan

I det blå spelet 4-3-3 svarade makedonske tränaren Milevski med en formation dedikerad till att täcka ytor i 4-5-1: Å andra sidan med de bästa, nämligen Elmas och Kostadinov, frånvarande på grund av uteslutning, var målet klart : hoppas att natten av blå attacker kommer att passera snart, fokusera på improviserade blixtar eller till och med på extra tid och straff för att förkroppsliga kuppen. Från det initiala klarblå trycket, under en halvtimme, uppstod en kontinuerlig hand-to-hand fight mellan spelarna och karamellen av bollen, men inte ens ett skott på mål eftersom makedonierna med beslutsamhet och flit avbröt initiativen och passerar rader av Verratti och hans lagkamrater. Och så började matchen först i den 31:a minuten, när målvakten Dmitrievskys dårskap i fördröjningsstadiet avfyrade ett skott i hjärtat av Berardis område, som sköt med en svag spark och lät den första motståndaren enkelt blockera. Azzurri påtvingade tajming men resulterade i ett högerskott från Insigne i den 34:e minuten (utanför planen), och en meningslös protest mot en påstådd handboll i Makedoniens område av Velkovski i den 38:e minuten. Det var faktiskt Milikskis män. som skapade två chanser i stängningstid: Till en början hindrade Florenzis återhämtning Milan Ristovskys ensamma flykt, och i den andra sköt den makedonske anfallaren sig själv från ett bra läge och tvingade Donnarumma att paradera i en dykning. I den andra halvleken förändrades inte handlingen i matchen, mellan innehavet av den blå bollen och det makedonska försvaret på obestämd tid, och faktiskt fann fansen att de hoppades på en tolkning av några europeiska mästare. Det skulle ha varit Berardi mellan 51 och 53 minuter, och han är bra på att ge upp två farliga vänsterfotsskott, ett blockerat och det andra lite utanför. Men han är skyldig i den 58:e minuten, när han finner sig själv, med en smart touch i djupet av Verratti, sparka ensam från kanten av området och skicka bollen väldigt högt.

Se även  Liao: Jag trodde inte att jag kunde ta mig till Milano. Jag vill spela i Premier League, vinna Champions League och Ballon d'Or första sidan

Vid 64′ försökte Mancini ett Raspadori-drag: märkte anfallaren Insigne, som varit omärklig länge. Det blev inget påtagligt resultat av bytet, sedan försökte Roberto Mancini ytterligare två beten: Tonali i stället för den utsvävade Barella och Pellegrini för att ta över Immobile: raspadori flyttade för att göra mittanfallaren i en trelinje med Pellegrini på vänster och Berardi till höger. Till slut vid 85 minuter kom ett bra initiativ från Emerson, som befriade Pellegrini i området, överraskad och kunde bara förvandla assisten till ytterligare stöd, vilket misslyckades. På 90-talet gav Gianluca Mancini, som led av en kramp, plats för Chiellini, och Berardi ersattes av Joao Pedro. Värdelöst: för att Trajkovskijs högra åskslag lyste upp makedonernas sicilianska natt.

”Det är svårt att förklara, det finns en stor besvikelse, vi är förkrossade. Vi förlorade poängen men var inte arroganta. Vi saknade verkligen något, de betalade för misstagen som gjordes från september och framåt. Jag är stolt över mina lagkamrater. Vi måste börja om. Och jag hoppas att Mancini ska stanna, vi vill att han ska göra det.” Så gick den blå kaptenen, Giorgio Chiellini, till Rai-mikrofonerna efter nederlaget mot Nordmakedonien, som för andra gången i rad utestänger Italien från VM.

”Som i juli var det det bästa som hände mig på ett personligt plan, det här är den största besvikelsen. Ikväll hände något otroligt. Vi skulle inte ha varit där. Vi gjorde allt vi kunde för att vinna matchen, men några matcher är så… ”Italiens tränare Roberto Mancini sa till Ray mikrofonerna efter elimineringen mot Makedonien. ”Målet i den 90:e minuten verkar ha varit avsiktligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är väldigt ledsen för spelarna. Min framtid? Besvikelsen är för stor för att prata om. Jag är dock säker på att laget har ett fantastiskt lag.”

Se även  Milan försökte till slutet för Brasier: Bakgrund från Frankrike | Primabagina