UEFA Europa League: Roma – Helsingfors 3-0 – Fotboll

Roma startar igen i Europa League tack vare den vanliga Paolo Dybala Det eliminerar finländarna HJK Helsingfors. Efter en tvetydig första halvlek trots det numerära övertaget på grund av utvisningen av gästkaptenen Tinho, Giallorossi, med Goya på planen först i början av andra halvlek, bytte han ansikte och spred sig med det tidigare Juventus och dubblade. med Pellegrini. 3-0 kommer med det efterlängtade första målet i Giallorossi för den tidigare Torino-spelaren Belotti Ikväll är det slutsålt igen på planen i stället för Abraham vid OS.

Till utmaningen mot HJK går Special One till försvar vid 4, med Karsdorp och Vina utanför. 4-2-3-1 Giallorosso måste då komplettera en trio av Zaniolo, Pellegrini och Spinazzola bakom ”Gallo” Belotti. Argentinarens avgång från bänken till Dybala denna kväll startade han alltid tidigt på säsongen. I HJK står före detta Chievo Verona och Brescia, Burbarim Hetemag, som kommer att spela till stöd för Abobakari. Långsam start av båda lagen i början av matchen: den första hjärnskakningen från Belotti snappade upp en felaktig bakåtpassning från Lingemann, nummer 11 pekar omedelbart på dörren och sprids av Tinho precis innan han gick in i området. Gör det sista man och rött (bestämt efter samråd med Var) för kaptenen på HJK som är kvar på tio.

I det numerära övertaget försöker Roma få fart, men den farligaste bollen slutar vid finländarnas fötter för en halvtimme sedan: Romas försvar verkar distraherat, och ett mjukt inlägg från trokaren vid bortre stolpen, där Spinazzola tappar poäng. . Från Hoskonen, gå inifrån det lilla området som håller skaftet och slutar åt sidan. Då försökte Roma framför allt med Belotti att få 1-0, men trots numerärt överläge större delen av första pausen lyckas de inte bryta igenom HJK-försvaret och första pausen slutar oavgjort. En dubbel förändring i andra halvlek för Mourinho, som tog det gula kortet från Ibanez till förmån för Smalling och introducerade kvaliteten på Dybala i spetsen. Resultaten kan ses direkt: detta är Romas fördel specifikt med argentinaren, det tar en minut för Goya att vara avgörande, Spinazzolas drag för Pellegrini, en touch på kanten av området för Dybala som har ett lågt diagonalt skott från vänster av Romas ledning.

Se även  Jaga Musetti stadsdelar

Två minuter till och dubbeln kommer: Zaniolo avancerar på kanten, penetrerar från kortsidan av straffområdet, hoppar på motståndaren och passerar in i det lilla området på Pellegrini, som skjuter sin mage 2-0. Han gläds och fortsätter att trycka på tack vare toppen alla med inspiration av argentinaren: efter många missade möjligheter nådde ställningen 3-0 med ett första mål i Gilorossi ”tuppen” Belotti, som precis kommit från Turin. Ytterligare en passning från Zaniolo som korsade tillbaka in i mitten från höger, ett lågt skott perfekt för den förra bomben som lätt träffar målet. Det finns tid för några andra farliga åtgärder av Mourinhos män, särskilt Zaniolo och Dybala, men 3-0-resultatet förblir oförändrat. Roma kan inleda sin hemmadebut i European League, i ett fullspäckat OS för femttonde gången, medan en negativ debut i Bulgarien mot Ludogorets redan ligger bakom oss.