U-20-VM: Italien 3-2 Brasilien, Casadey-ställning, Prati-mål

Nunziatas lag gick vidare med 3-0, samlade in två mål i andra halvlek, men stod emot återkomsten av det gröna guldet. Ett mål från Prati först, sedan den förre Interspelaren med en nick och en straffspark. Ons nigeria

Bländande vacker i en timme, och sedan fint bita ihop tänderna. Italien U-20, ett sönderfallande landslag som tog ett ”nej” från klubbar och fysiologiskt tvingades skiljas från stora namn (Scalvini, Junonto, Meriti), åt Brasilien i sin VM-debut. Och det är en oväntad blå saga som öppnar äventyret i Argentina: 3-2 till de sydamerikanska mästarna, rika på talang men små för två tredjedelar av matchen i skuggan av våra giganter. En framför allt av gigantiska proportioner: Cesare Cassady, en härskare från kvadrat till kvadrat som gräver hjulspår på den offensiva planhalvan. Chelsea köpte honom från Inter förra sommaren för mer än $15 miljoner, efter Primavera Scudetto och utan att ens spela en minut i Serie A, sedan överförde de honom på lån till Reading (i det engelska B-mästerskapet). . Nummer åtta i blått delade matchen, vilket Brasilien försökte hårt (och för sent) för att rada upp bollarna igen.

vresig

Italien börjar se dåligt ut och Empoli Primaveras försvarare Guarino utesluter alla potentiella problem direkt. Baldanzi och Pafundi bubblar mellan de inte helt sammanslagna raderna i brasilianska 4-4-2. Men på mittfältet, där diamanten ger numerär överlägsenhet, bryts balansen direkt. Det inledande draget, komplext i sin linjäritet, föddes 11 minuter efter attacken in i den offensiva mittfältarens område: vänsterbacken Turicchia (Juventus Next Generation) korsade sin back, ett stänk från Casadei och ett våldsamt anfall in i Matteos bortre stolpe. bete. Direkt från SPAL:s olyckliga säsong, här är en liten pärla som lyser med sitt eget ljus även borta från Serie B (två mål per säsong, för bara ett år sedan var det i D). Prati från Ravenna, Casadei från Cervia, Rumäniens stolthet under de svåraste dagarna. Ibland lider vi av Giovanni Henriques snabbhet, Palmeiras högerkant, men det krävs inte mycket för att vända fronten: Baldanzi är oemotståndlig i ledningen och skickar Andre Santos till vansinne, krediterad som den nye Casemiro (och betalade 12,5 m i januari från Chelsea också) Men Empoli förstörde det. En hörnspark, och Italien fördubblade sin ledning i den 28:e minuten: det var återigen Cassady som nickade målvakten Mickaels äventyrliga utgång. Brasilien spelar också vår roll i trions prestation: Baldanzi går in i området och sticker bollen med vänsterfoten och stöttar Casady, som svänger hårt i dribblingen och blir nerslagen av Arthur. Straffet går till att besegra honom själv, med två mål, efter 35 minuter, skriker han. Malvinas Argentinas stadion i Mendoza ackompanjerar den dribblingsblå med olè, och återvänder till omklädningsrummet med ställningen 3-0. Surrealism. Skön.

Se även  Beslutet att spara däck - Corriere.it

lidande

Menezes, som också innehar seniorlandslagspositionen, beordrar två byten i första halvlek och blir chockad. Brasilien är i en mardröm och försöker ta sig ur den. Baldanzi bygger i alla fall upp första chansen i andra halvlek, som stjäl bollen från Kiki och engagerar Mikael (försiktig här) för en seriös räddning. Däremot börjar matchvindarna här ändra riktning. I den 70:e minuten sträcktes Guarino ut med ett knäproblem och Fontanarossa tog hans plats. Och Italien, som fysiologiskt sänker tyngdpunkten, tar hem problemen: Kevins passning från vänster, larmet går för Marcos Leonardo, seedade nio som redan har gjort 41 mål med Santos. Den gröngulda anfallaren gjorde två mål inom loppet av några minuter, denna gång från ett inlägg från höger. Två rena bollar, två mål. Men det var för sent, för bara Italien var där i 60 minuter.