Serie A: Torino 1-2 Atalanta – Fotboll

Atalanta besegrade Turin och kastade sig tillbaka in i Champions League-zonen: Zapatas fantastiska mål i den 88:e minuten drev Gasperinis lag till en sjätte plats, en bit bakom duon Milan och Roma. Granaterna, å andra sidan, tog sin tredje förlust på sina fyra senaste hemmamatcher, men de visslade tre ovationer från stadion. (Matchrekord)

Juric överväger de tre matcherna på en vecka och roterar mer än väntat: tränaren ger Sinju och Vlasic vila, så han återsläpper Lazaro till höger och Miranchuk, den tidigare storspelaren i matchen, börjar från första minuten, medan Karamoh ersätter den skadade Radonji. På mittfältet finns Linetti för att stötta Ilic med Ricci som stannar utanför, bekräftade försvarstrion med Djidji, Schurz och Bongiorno.
Gasperini måste hantera många frånvaro och dyker upp under en mullvad med endast 19 spelare, och på bänken har han bara sex actionbönder. Dansken vann omröstningen mellan Hojlund och Zapata, resten tvingades Djimsiti spela mittförsvar mellan Toloi och Scalvini.
Stora kramar och hurrarop mellan Juric och Gasperini, och sedan drar matchen igång i lugnt tempo. Hojlund är varnad av Schuurs medan Miranchuk och Karamoh misslyckas med att lägga fart och kvalitet, matchen förblir låst 0-0. Men i högerfilen kämpade Lázaro för att hänga med Zappacosta och det var just på den här sidan som Atalanta slog igenom: den före detta Toro sätter på turbon och lämnar österrikaren bakom sig, för att sedan se att Milinkovic-Savic befinner sig i en mycket dålig position, även den isolerade positionen, lyckas träffa honom vid den närmaste stolpen. Att passera Nerazzurri till den första rusningen och klassen 1992 gläds inte av respekt för sina tidigare fans, medan Juric försöker ordna om det genom att ersätta Karamoh med Vlasic under första halvlek. Kroaten skrämmer genast Sportillo med ett skott utifrån, Gasperini ändrar anfallet genom att ta bort Hoglund och Pasalic för Zapata och Boga. Ersättningsspiralen fortsätter med Vojvoda och Ricci på ena sidan och Palomino på den andra, tjuren misslyckas med att sticka. Då kom, något överraskande, lottningen till bomben: Miranchuk slog från utsidan och Sportiello slog in med en genväg, Sanabria chippade bollen och gjorde sitt tionde mål för säsongen. Jurics team försöker till och med vända på det, men i den 88:e minuten blir de förlöjligade: Schurz, författaren till en fantastisk show, drar sig tillbaka i jakten på Zapata och colombianen upptäcker ett underbart mål som avslutar fastan som pågått sedan november. Det är målet som stänger kontot, då Atalanta drar fördel av kvitteringen mellan Rom och Milano och sätter press på konkurrenterna. Tjuren säger äntligen adjö till loppet på sjunde plats och stannar på 42.
Serie A: Turin – Atalanta 1-2

Se även  Live Lazio, Sarri avgick: Följ idag live