Orsato spelar med Collina, tvivlar på målet och Bremers röda kort bortkastat

Daniele Orsato anses fortfarande vara den bästa italienska domaren, och det var inte av en slump att han valdes av Roque för en så viktig match. Schews visselpipa, under sin sista säsong som matchledare, användes mer sällan än tidigare säsonger men nästan alltid i stora matcher och i Champions League. Den sista matchen, mycket positiv, i Frosinone-Bologna-turneringen Men låt oss se hur han presterade i går på Stadio Olimpico i den andra delen av den italienska cupens semifinal.

Orsatos historia med Lazio och Juventus

Matchen mot Juventus var den 51:a matchen mellan Orsato och Lazio. Rekordet med Skew Whistle var ganska gynnsamt med 22 vinster, 12 förluster och 16 oavgjorda. Biancocelestis sista direktmatch var en mållös oavgjord match mot Napoli, medan han i årets italienska cup dömde kvartsfinalmatchen mot Roma. Detta var dock hans tredje match mellan Lazio och Juventus med det rumänska laget som tillsammans med Orsato-Juve-gruppen lyckades uppnå maximalt oavgjort resultat och förlorade de andra två matcherna (en av dem i den italienska cupen i en extra match) . tid). . Det totala resultatet av Vecchia Signora med Schio-visslan var positivt. Bianconeri sköttes 43 gånger av honom. Spelade in 22 vinster, 13 oavgjorda och 8 förluster.

Domaren varnade endast en spelare

Med hjälp av assistenterna Carbone och Perotti, med Marcenaros fjärde man, Di Paolo i VAR och Irati i VARDomaren varnade endast en spelare från Allegris lag: Locatelli (J). Återhämtningstid: 1' period, 5' period.

Lazio och Juventus, långsamma fall

Det är tveksamma episoder. Jag måste säga att Orsato var lite kontrollerande i Collina, med lite hjältemod och att alltid undvika att stoppa evenemanget. I den åttonde minuten protesterade Biancocelesti mot en påstådd spelare Att röra vid Cambiassos arm i Lazio-regionen: Du kan fortsätta mot Orsato. I den 34:e minuten, ett gult kort till Locatelli, som ingrep sent på grund av en glidning på Castellanos: mittfältaren fick en varning och missar den italienska cupfinalen. I den 49:e minuten gjorde Lazio det andra målet men det var en VAR-kontroll på Castellanos mål: en vanlig situation eftersom Danilo höll honom kvar i matchen efter en assist från Luis Alberto. I den 88:e minuten protesterade Lazio på grund av Bremers långa bollinterferens från Immobile: För domaren finns det ingenting, inte ens efter VAR-kontrollen.

Se även  Oro Fitozzis mästerverk! Innehar singelvärldstiteln

Graziano Cesare ger klarhet. ”Orsato klarade provet”, förklarar den före detta genuesiska domaren på Canale 5 på Mediaset. Locatellis allvarliga varning om hans misstag var korrekt. I 2-0 Lazio-målet kom skickligheten även från Orsato som spelade på Kostics misstag, gav ledningen och efter 3 och en halv sekund kom det andra målet för Lazio. Sedan ser vi det enda ingripandet från VAR, sammandrabbningen mellan Bremer och Immobile, men Orsato kan inte se eftersom han följer bollen: här faller Immobile. Irati och Di Paolo går för att se händelserna i Alfar för att se om det finns något våld, som du kan se: Där till vänsterMobile, som letar efter Bremer, knuffar honom med axeln Och bollen är långt borta, vad är målet just nu i matchen? Svaret var en smäll, inte ett slag, med ett sent fall från Lazio-anfallaren. Bremers gest är en smäll, inte ett slag, och det är en gest som kan undvikas. Sammantaget lät Orsato spelet spela mycket, speciellt i första halvlek, där han visslade väldigt lite men regisserade Lazio och Juventus bra.

källa: Glömma