Naomi Osaka förlorade mot Amanda Anisimova i Australian Open

MELBOURNE, Australien – Fyrfaldiga Grand Slam-singelmästaren Naomi Osaka slutade nästan med tennis förra året. Australian Open-omgången Den amerikanska idrottaren Amanda Anisimova, som inte var rankad på fredagen.

Anisimova, som räddade två matchpoäng i tredje set, vann med 4-6, 6-3, 7-6 (10-5) i tre spända set.

”Självklart tror jag att jag kämpade för varje poäng och jag kan inte ångra det”, sa Osaka. ”Jag är inte Gud. Jag kan inte vinna varje match. Så jag måste ta hänsyn till det och veta att det vore skönt att vinna tävlingen, men det är väldigt speciellt.

Osaka, som förbereder sig för Open med en semifinal i en uppvärmningsmatch den här månaden, verkar ha medgett att deras spel ännu inte är tillbaka där det var tänkt att gå fullt ut.

”Jag tror att hastigheten på hennes boll överraskade mig, men förutom det var det kul att spela”, sa hon och la armarna runt sin vänstra kind. Osaka sa till reportrar att han tycker att det är pinsamt att verka avslappnad och ofta le i samband med en presskonferens han har tackat ja till. Hon gav sina svar i en rad lugna och mätta svar.

”Jag vet att det kommer att finnas dåliga dagar och det kommer att finnas bra dagar”, tillade han. ”Det är alltid slumpmässigt, jag vet inte. Men oavsett vad som händer med mig vill jag lämna domstolen med vetskapen om att jag kämpade för varje poäng.

Den 24-årige Osaka tog en lång paus från spelet för att återuppväcka sin kärlek till spelet och återvände till huvudmatchen i Melbourne. Hon återvände efter ett ovanligt känslosamt år där hennes öppenhet för hennes mentala kamp förändrade diskussionen om både hennes framgångar och hennes senaste – och allmänna – besvikelser.

Se även  Ett isberg kollapsar i Marmelade, upptäcktsresande: "en massaker ...

Osaka slutade 13:a här, men visade mycket eld och lust i sin tredje omgångsmatch mot Anisimova: han skapade ett varumärke åska med sin hårda mark och pumpade näven och skrek ”Kom igen!” För att fira hennes framgångar. Men Anisimova, ansett som en av de mest lovande unga spelarna i spelet på länge, var anmärkningsvärt beslutsam, när hon kom tillbaka från ett slumpmässigt startset och hittade sin gräns i sin första match mot Osaka.

”När jag går till den här matchen vet jag att jag måste spela skarpt om du vill ge mig en chans”, sa Anisimova. ”Naomi kommer alltid att spela bra, hon är en absolut mästare, så jag vet att jag måste accelerera mitt spel och försöka vara aggressiv. Jag tror att jag började göra just det i andra set. Ärligt talat är jag väldigt tacksam för att jag var kunna spela bättre idag.

Anisimova, som var semifinalist vid French Open vid 17 års ålder 2019, var redo att spela en stor roll i sporten efter tonåren, men det var före familjetragedin: hans far och mångårige tränare Constantine dog av en hjärtattack. I augusti 2019, strax före United States Open.

Anisimova sa att han uppskattade Osakas öppenhet om sina psykiska problem och uppmanade till att ”uppmuntra” oppositionens beslut att tala öppet om hans kamp.

”Jag tror att vi är i en helt annan tid för att sprida medvetenhet och försöka bli av med stigmat av mental hälsa. Den här generationen blir mer och mer ärlig om saker som detta”, sa Anisimova. ”Jag känner mig bekväm med att prata om vad som helst. Jag gick igenom två svåra år och har inget emot att lägga upp saker på sociala medier och sprida medvetenhet till andra som står inför svåra saker.

Se även  I Kiev förstör rysk offensiv hotell och regeringsbyggnader. Zelensky: Hur...

Förra året var minnesvärt för den 24-åriga Osaka, som gick in i sitt spel som den dominerande figuren och den bäst betalda kvinnliga idrottaren i världen, och avslutade det helt annorlunda.

Hennes spel började rivas upp tidigt på våren, vilket ledde till en konfrontation med franska öppna tjänstemän över hennes vägran att synas på presskonferenser efter matchen. Avvikelse från tävlingen. Efter det kämpade han med depression i många år och gick ut offentligt, tog en två månader lång semester och återvände sedan till OS i Tokyo, där han bar facklan, men förlorade i den tredje omgången under obeveklig press att utmärka sig.

På fredagen sa han att han skulle göra allt han kunde för att se fram emot det.

”Jag vill gå in i det här året med vetskapen om att jag kommer att spela hela året, och jag kommer alltid att ha den bästa attityden,” sa han. ”Jag kommer att kämpa mot varje poäng och jag kommer att gå till domstol så mycket jag kan oavsett om jag vinner eller förlorar. Ingen kan förvänta sig något av mig eftersom de såg hur hårt jag kämpade.

Anisimovas seger bröt den efterlängtade matchen i fjärde omgången mellan Osaka och World No. 1 Ashley Party of Australia. Nu står Anisimova inför partiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *