Mengoni löser reserven, på Eurovision med ”Due Vite” – Kultur & …

Marco Mengoni avbryter reservationen: det är ”Duet Fate”, låten som han vann San Remo Festival med, låten han har valt att representera Italien i Eurovision Song Contest, som hålls i maj i Liverpool och med sångare från 37 olika länder.

Efter segern i Sanremo valde Mengoni – upptagen i studion med att skapa nästa album som ska släppas innan sommaren – att ta sig an Eurovisionäventyret med låten som redan nått platinastatus och har mer än 30 miljoner albumvisningar. Officiell video och över 70 miljoner ljud-/videoströmmar. ”Jag är stolt över att representera mitt land igen och jag kan inte vänta med att få vara i Liverpool. Jag börjar detta nya äventyr i samma anda som jag bestämde mig för att spela Sanremo: Jag vill ha kul och njuta av stundenJag vill föra mig själv och hela min värld till den punkten. Mitt team och jag förbereder föreställningen på bästa möjliga sätt.” Mengoni har redan representerat Italien 2013 med ”L’essenziale”. Jag kan inte vänta med att återerövra atmosfären i Eurovision Song Contest, det är The Det starkaste minnet jag har av den upplevelsen: träffa artister från hela världen, upptäcka nya ljud och leva den upplevelsen av kommunikation och stor kreativ energi, allt genom att få vår musik att prata, vilket är ett mycket kraftfullt kommunikationsmedel, kunna uttrycka sig och göra sig förstådda på alla språk.” Singer-songwritern förklarar också anledningen till sitt beslut: ”Jag väljer två liv för att jag vill göra mig själv. på den scenen, och den här låten är en reflektion som jag bryr mig mycket om och jag gillar tanken att den når många människor, även om jag har en annan kulturell och musikalisk bakgrund än min, jag kan knappt vänta. Det är en intim resa, en uppmaning till oss alla att acceptera vad livet ger oss, för vad vi än lever behöver vi växa och vi måste acceptera det, utan eftertanke, ånger, utan villkor.” Mengoni väntas till sommaren i arenor, med den stora finalen den 15 juli på Circus Maximus i Rom.

Se även  "The Ruined Life": Hur Memo Remigi reducerades efter hans utvisning från Rai

Reproduktion är reserverad © ANSA Copyright