Mästare: Juventus KO 2-1 med Paris Saint-Germain, men går till European League – fotboll

Juventus förlorar fortfarande men fortfarande i Europa, skämtet i slutändan är för PSG: Benfica 6-1 i Haifa hjälper Bianconeri och dömer ut parisarna till andra plats i gruppen på grund av målskillnaden efter 2-1 i Turin. Allegris sida spelar mot utomjordingar, där Mbappe hävdar sig själv som ett fenomen och Messi till synes räddade till VM, men avslutade äventyret i Champions League med fem förluster på sex matcher. Bonucci svarar fransmannen, men i andra halvlek blev Nuno Mendes mål avgörande. Det positiva är dock Chiesas återkomst till Maidan nästan tio månader efter skadan. Tolv spelare otillgängliga, Allegri har en full trupp (plus en reserv) i apoteket: den senaste förlusten är Kane’s, som hölls uppe av ett muskelproblem. Så tränare Chiesa tog av bänken, i sitt första samtal sedan skadan i januari, liksom Rugani, Sulley, två målvakter och två nästa generationspojkar, Barbieri och Parinicchia. Val är absolut obligatoriska, Merrettis erfarenhet är att försöka igen med den andra anfallaren bakom Milek och Locatelli återvänder till kontrollrummet, medan Gatti spelar Bonucci och Alex Sandro. I Paris saknas Saint-Germain Neymar, frånvarande på grund av uteslutning, men ändå skapar Messi och Mbappe den offensiva tandem med Soler. Även på planen, italienarna Donnarumma och Verratti, med ex-Napoli Ruiz i mitten av planen, ex-Inter Hakimi till höger och ex-Roma Marquinhos i mitten av försvaret. Bianconeris avgång är bekvämt, ett skott från Milek avvisas och resultatet av Locatelli slutar i sikte, men i den 13:e minuten lyser Mbappe och Juventus redan under: Gatti försöker hålla tillbaka det franska esset men går undan, på höger om 1998 års klass accepterar positionen och passerar Szczesny. Juventus faller och skakar Messi, men vaknar, Meretti hittar inte rätt tillfälle att sparka vid två tillfällen, men i slutet av första halvlek når han det oavgjort resultat han förtjänar: Locatelli passerar Cuadrado, en passning till Bonucci och kaptenen. I ett fall slog han andra landslagskollegor Donnarumma och hittade ett mål han hade missat i Champions League i sex år. Det var ingen förändring under den första halvleken, Bianconeri gör motstånd mot de franska fenomenen men lider sedan av en oväntad situation: Galtier går in i Nuno Mendes, yttern som sparkades av Mbappe tar mindre än en minut från att gå in på planen för att skriva på den nya omkörningen. . Vid 74′ behöll 41 000 av fältet poängvrålet för återkomsten av Chiesa, som kom tillbaka tio månader efter en knäskada, och jublade över Locatellis kvittering men blev kasserad för offside. I slutändan hände ingenting, trots att negativa nyheter om PSG fortsätter att komma från Israel: Benfica gör mål i ett uppsving och stänger på 6-1, Galtier sluter tvåa i gruppen och riskerar nu en järnklädd kvittering i omgången. Från finalen 16. För Juventus börjar äventyret i Europaligan, men vi kommer att prata om det igen 2023: nu behöver vi återvinna poängen i ligan, på söndag är det italienskt derby mot Inter på planen. Från sjukstugan förväntar de sig först och främst nyheter om Di Marias och Bremers återkomst.

Se även  Juventus Barcelona, ​​Cards Report: Kane applåderar