LIVE TMW – Galliani: ”Palladino är ett modigt val som Sacchi. Stroppa? Det här är fotboll”

Han lever

Adriano Gallianiatt del Monzakommer att tala under presskonferensen för The Palladino Show.

14.03 – Den rödvita vd:ns ingripande började: ”Jag ville krama Stroppa, för drygt tre månader sedan tog han oss till Serie A. Det är ett resultat som gör oss stolta: funderar på att spela på söndag mot Juventus. Frågade Stroppa mig en berättigad fråga: varför frikände du mig?” Fotboll är det här, när resultaten inte kommer förväntar sig matchen att du kan frikänna en tränare. Det är ingen idé att hålla moraliska tal, Monza är sist i rankingen och han har bestämt sig för att ändra den tekniska guiden valde vi Rafael Palladino, han är ingen navigatör. Han är framtidens tränare, för det är väldigt enkelt. Han började sin karriär väldigt bra.”

Många namn sköts. Var det ditt första val?
”Vi funderade länge med president Berlusconi på vad vi skulle göra, vi tänkte också på andra tränare, vi tänkte på andra, men vi valde Rafael av många anledningar. Vi är övertygade om att han kan prestera bra, han har stigmatiseringen av en bra tränare inom honom. Under dessa år De fyra såg jag vad som hände med strukturerna, vi gör mycket, och vi upptäckte att Monza ni alla vet, vi tog det till A som utlovat. Sedan täckte jag hela Monzello med en mening: ”Det tog 112 år att gå till Serie A, vi kan inte ta 12 månader att komma tillbaka till Serie B.” Att tänka på Monza Juventus gör mig upphetsad, jag är ett fan av Monza långt från bloggvärlden. Modigt beslut, det gjorde jag inte kandidera till senaten för att jag vill ägna mig åt Monza på heltid. Jag vill göra mitt bidrag för att behålla kategorin. Jag tillägger att sedan igår den nya målvaktstränaren Han är Alfredo Magni, tog han upp Gigio Donnarumma. I Milano var det ett val som delas med teknikern, jag respekterar honom mycket.”

Se även  Raspadori, telefonsamtal från Napoli-Sassuolo: förtroende och öppenhet, kl 30 + 5 stängs!

Aspirerar Monza fortfarande på tiondeplatsen efter transfermarknaden?
”Berlusconi eller jag-lag ger fler nyheter, men den nya rookien förändras mycket. Det är klart att man måste gå in på marknaden massivt när man är uppflyttad till Serie A. 16-spelare har kommit, vi måste anstränga oss för att behålla det önskade mål. Det är inte ranking arton, nitton eller tjugonde.”

Brakade relationen med Stroppa?
”Det var skillnad i prestation i andra halvlek under de första sex dagarna. Men vi gjorde inget nytt i fotboll, jag säger detta med den känsla jag har med Giovanni Strupba. Tack för uppflyttningen, men vi har övervägt byte av teknisk guide.”

Är det det modigaste valet att hantera det?
”När Sacchi kom hit ringde Sacchi mig: ”Jag läste om ett modigt val, men du gjorde det med mig också”, sa han till mig. Vi tog in Milan en tränare som inte var en stor spelare och som aldrig tränade i Serie A. Jag skulle vilja jämföra detta mycket med Sacchis val.

Kommer Juventus och Salernitana-kontroversen att påverka söndagens match?
”I gammal fotboll sa man att de gjorde dig en tjänst efter en foul. Jag trodde inte på det i det ögonblicket, än mindre nu. VAR har reducerat regelbrott kraftigt, teknik måste användas, och alla sporter gör det. Ingenting ”, säger Monza. När det gäller domarna, jag vill inte gå med i kören av demonstranter: Monza-Juventus-domarna kommer inte att påverkas åtminstone av det faktum att Candreva höll Bonucci kvar i spelet eller inte.”

Denna Monza liknar Cagliari 2008-09. Pratade du om det med Allegri?
”Med Allegri förblev jag i goda relationer, när jag åkte till Cagliari sa jag till honom att han hade en roll i fitness för att vara Milan-tränare. Under fyra höstar och tre vårar har han alltid uppnått fantastiska resultat, sedan vinner man i fotboll och du förlorar. Men klubben vill behålla kategorin, vi tror att Palladino kan prestera bra, självförtroendet är långsiktigt. Jag frågade honom om han ville spela för Juve direkt eller vänta på uppehållet: han bestämde sig för att lämna omedelbart.”

Se även  Den arga ex-presidenten: En mycket våldsam attack mot Juventus

Har du pratat med president Berlusconi? (Fråga riktad till Palladino)
”Jag svarar på detta. Jag föreslår och chefen agerar. När det finns en lämplig person tar han med henne på middag på Arcore. På måndagskvällen följde herr Palladino med mig på middag, pratade med chefen och där var han. Kl. slutet av Sina blev tränare för Monza.”

14.45 – Adriano Gallianis presskonferens avslutas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.