torsdag, september 19, 2024

Kval för italienska ligan: Avellino – Vicenza 0-0, Carraresi – Benevento 1-0

Datum:

Endast ett mål i den första delen av semifinalen, på väg mot andradivisionen. Här är allt som hände i Avellino och Carrara, med tanke på returen söndagen den 2 juni kl 21.00 (ifall det sammanlagda resultatet blir oavgjort efter 180 minuter, förlängning och eventuella straffar).

Avellino, på grund av Traverse

Avellino-Vicenza-matchen slutade 0-0, med Pazienza – det enda andraplacerade laget som fortfarande är med i tävlingen – kan äta på sina händer för missade möjligheter. Avellino blockerades också av ribban i varje halvlek: Cyunik i första halvlek, och Guri i andra (på returen, efter att bollen studsade från mållinjen, var det protester på grund av tveksam kontakt mellan Paterno och en försvarare). . Därmed nådde Vicenza sin femte match i dessa kval utan att släppa in mål, och denna gång också tack vare lite tur. Utöver träarbetet slösade Avellino bort åtminstone ett par andra klara chanser (Paterno i första halvlek, Marconi i finalen), medan en helt återställd Golemich utmanade Guidotti med en nick. Men i slutändan uppnådde Vicenza ett gyllene oavgjort resultat i den femte matchen som spelades på 15 dagar.

Carrara åktur

Carraresi styr istället, efter första sidan av matchen mot Benevento. I den 62:a minuten bröt den inaktiva bollplanen, Calabros lags starka sida, balansen: en frispark tagen av Schiavi, Imperial spelar för Venuto – tillbaka från avstängning – som headar en ganska osäker exit från Baleari (bra gjort istället på andra tillfällen). Ställningen slutar 1-0, ett legitimt resultat baserat på vad vi såg på planen, med Carraresi de smartaste gästerna (Oteri fick klara sig utan de avstängda Nardi, Pulsius och Benato, och de kommer alla att återvända till den andra omgången i Vigorito) . .