söndag, september 8, 2024

Juventus, Allegri och ilskan i omklädningsrummet efter Fiorentina: orsakerna

Datum:

Moroten och pinnen efter Fiorentina: lugn på tv och en explosion (inte oöverträffad) med spelarna. Om nedgången i andra halvlek, farorna med slutet och oförmågan att lösa matchen

Det var ett spänningsmoment i slutet av matchen mellan Juventus och Fiorentina, där Max Allegri deltog. Juventus-tränaren sjönk i raseri i omklädningsrummet, vilket ofta har hänt den här säsongen och förra, särskilt efter matchen han precis vunnit. Det här var inte precis ett målinriktat val – det var hans – men under den senaste perioden har han arbetat mycket för att skapa det ögonblicket av chock efter segern för att påminna alla om maximal ansvarskänsla, med syftet att hålla intresset högt.

I efterspelet

Sedan matchen efter Juventus-Bologna, bara för att hänvisa till den aktuella säsongen, är Allegri inte främmande för denna typ av ilska. Och det är helt klart att stanna i omklädningsrummet: under intervjuerna efter matchen verkade tränaren glad och lugn, helt fokuserad på slutet av säsongen. På vilken grund var tränarens ord i slutet av matchen? Den mindre än intelligenta andra halvleken, de tre underkända målen och farorna på slutet störde honom i grund och botten – utan att peka på några misstag eller någon speciell – Allegri hävdade att Juventus borde ha varit mer aggressiva i att avsluta matchen, så som att inte förlora. Ge inte motståndarlaget något hopp.

i TV:n

Direkt efteråt var han lugnare genom mikrofonerna: ”Vi riskerade att ge upp och dra slut – förklarade han på presskonferensen -. Vi spenderade mycket i första halvlek och det var inte lätt att upprepa vad vi gjorde bra i matchen.” Första halvlek i andra likaså.” Moroten och pinnen, efter tre värdefulla poäng att avancera över Bologna och Atalanta, mot att kvalificera sig till nästa Champions League, vilket är närmast, men ännu inte helt uppnått.

Se även  Barcelona - Eintracht Frankfurt: 2-3 UEFA Europa League 2021/2022. Slutresultat och kommentar till matchen