”Jag vill älska dig”: Försök att våldta tjänsteman…

Han berättar själv för åklagaren som utreder tortyragenterna vid IPM Cesare Beccaria i Milano om försöket till sexuellt våld mot Amin Hachouch. Det var en del av en episod som ledde till gripandet av 13 fängelsepoliser anklagade för tortyr, misshandel och förfalskning. Pojkens berättelse börjar på sidan 58 i den förberedande domaren Stefania Donadios order. En kväll i slutet av november vaknade han av att en av poliserna lade handen på hans rumpa. Hon viskar till honom: ”Oroa dig inte, jag vill älska med dig.” Hachouch känner inte till polismannens namn men reagerar. Han slår operatören, knuffar bort honom, och uppståndelsen väcker hans cellkamrat. Detta hjälper honom ut agenten.

Huvudkontor

Denna rapport gäller den 12 januari 2024. ”Jag sov i mina underkläder och det var så varmt att jag täckte mig med ett lakan. När jag förstod vad som hände sa jag till assistenten: ”Vad vill du?” Och han sa till mig: ”Oroa dig inte , Jag vill älska med dig.” Jag reagerade våldsamt och med flera slag. Då sa Salim till mig att sluta. Våldet i Beccaria ägde rum från hösten 2023. Totalt 25 agenter, inklusive befälhavare Francesco Ferron, var inblandade. Det mesta av våldet ägde rum på statsministerns kansli eller i områden där det inte fanns några kameror.

Uppta

Ordern nämner också en annan attack som Hachouch utsattes för. Berättelsen börjar när Salim Mahmood ber om medicin. Efter en stund hör Hachouch honom ropa: ”Amen, de slår mig, var försiktig, de vill slå dig också.” Tio poliser klättrar genast upp för trappan. En av dem öppnade fönstret på pansarvagnen och bad Hachouch komma över eftersom han hade något att säga. Han sprayade sedan ögonen med pepparspray. Vid det tillfället gick sex poliser in i rummet och överföll honom med sparkar och slag. De säger till honom: ”Du är en jävel, din mamma är en hora, du är en illegal invandrare, låt mig visa dig hur man är en pojkeson.” Sedan satte de honom i isoleringscell. En av dem sätter ett bälte på underlivet. Sedan släppte de in honom. Nästa morgon väcker två andra officerare honom och slår och slår honom: ”Du är en jävel. Du är en arabisk zigenare. Vi är napolitaner, ni otäcka araber, ni kom igår…”.

Se även  Trots en avmattning under fjärde kvartalet växte Kinas BNP med 8,1 % 2021.

Utlänningar blodiga slag

En av offrens mödrar sa att fängelsepoliser gjorde skillnad på italienska och utländska fångar. Det var hon som skickade anmälan som föranledde åklagarens utredning. ”Pojken jag träffade blev inlåst i ett rum och slagen till döds. På grund av den frekvens och det sätt på vilket han höjde sina händer, attackerades ofta den officer som var känd för alla i fängelset. Offren är främst unga människor som inte har någon att prata med under intervjun, till exempel ensamkommande utlänningar. ”Officerare ser inte omtänksamma mödrar eller familjemedlemmar som interner kan berätta om våld”, säger han.

”Min son blev våldtagen”

Hittills har ingen sagt något, säger kvinnan: ”Inte ens när min son våldtogs av andra pojkar. Officeren som var där förstod situationen och gick därifrån och lät dem attackera honom, vilket gav honom gott om tid att gömma kamerorna med stolar och olika föremål. Polisen kom en halvtimme senare när en anmälan från en ung man utan anknytning till gruppen tvingade dem att ingripa. Så snart jag upptäckte episoden bad jag Beccaria att tala med vad jag trodde var befälhavaren för interneringspolisen: ”Fru, vad vill du att det ska vara”, sa han till mig. Han var värre än agenterna eftersom han gömde allt. Och på dagen för våldet fick han inte ens ringa hem.

Ex-dömd

En före detta intern sa istället Corriere della Sera Våld på natten: ”En gång när fyra assistenter kom in i rummet bredvid vårt hörde vi ett ljud. De satte handbojor och sparkade en pojke, och det fanns inga kameror där. Vi hopade oss alla i hörnet av våra sängar, tyst, det var hans tur En annan gång, sparkade han tre gånger och slog i ena örat för att han lyssnade. Vem litar på ett barn med ett brottsregister? Mina ord och mina vänners ord stod inom parentes, de hade inte så mycket värde, assistenternas uttalanden räknades. Då kunde de inse att du gjorde ett misstag. Du tycker att det är okej att de slår dig för du är ingenting.”

Se även  "Disciplinärprövning pågår" - Corriere.it

Läs mer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *