”Jag pratade om cancer för att lugna honom” – Corriere.it

till Barbara Vicentine

Journalisten berättar om sin sjukdom efter brevet publicerat i ”Libero”: ”Jag upptäckte honom i februari och operationen utfördes den första mars. Nu måste jag göra några behandlingar för att undvika problem, men jag gör det lugnt, får se hur det slutar”

med brevet Upplagt på Liberos förstasida ville Vittorio Feltri skicka en personlig uppmuntran till Fides.Efter rapparen Hon meddelade medan hon grät att hon hade ett stort hälsoproblem. Han gjorde det med sin ironiska och sarkastiska ton, men tillförde den en ovanlig värme. Kanske den 78-årige journalisten, grundaren och chefredaktören för tidningen, Han avslöjade att han själv hade en sjukdom Hon opererades nyligen för att behandla en tumör.

Varför övervägde du att vända dig till Fides?
”Jag skrev att varför. Jag känner honom, och jag får reda på att han har den här sjukdomen, och även om han inte specificerar vad det är, är det förståeligt att det definitivt inte är en förkylning. Så jag ville uppmuntra honom på vägen.”

Han bestämde sig också för att avslöja att han precis hade haft cancer.
”För att vara trovärdig var jag tvungen att säga att jag också hade ett problem. Vad skulle jag bry mig om att gå runt och berätta för mitt minne? Det var för att trösta honom. Varför skulle jag annars säga det?”

Du skrev att du känner sympati för Fedez, fast du är helt annorlunda. Vad har ni gemensamt?
”Det är han. Han har en viss uppriktighet som för mig närmare honom och ett sätt att göra saker som jag inte har något emot. Sedan hatar jag tatueringar också, men det är en annan sak. Någon med två barn, en fru… Det verkade rätt för mig att göra något sådant, jag ville ge honom lite värme och jag tror att det skulle ge honom minimal komfort. I övrigt bryr jag mig inte om vilken effekt det skulle få. Vad andra tycker, på min ålder kan jag bry mig om.”

Se även  Domare Morgan från X Factor 2023. "Min personliga lösen är på gång...

Fedez uppmanar till att inte känna sig deprimerad. Hur hanterade du diagnosen?
”Det är inte så att du hoppar av glädje, men – jag kommer att bli gammal och vet mycket väl att det kan hända, i min ålder eller till och med tidigare – du slutar på en gång. Sedan gjorde jag inget skådespel: jag åkte till sjukhuset, jag opererades och efter en halvtimme skrevs jag ut ».

När fick du veta om sjukdomen?
”Jag fick reda på det i februari och opererades den 1 mars, till en punkt där jag fortfarande hade lite ont. De hittade en knöl i bröstet. Trots att jag är man har jag en tumör som är typisk för kvinnor, galna saker, jag har Jag har inte något feminint alls. Att jag inte har bröst, jag har haft bröstcancer.”

Vad väntar dig nu?
”Nu är operationen klar, nu måste jag göra några behandlingar för att undvika fler problem, men jag gör det lugnt och får se hur det slutar. Jag måste erkänna att jag aldrig har haft en psykiskt depressiv reaktion, absolut inte. Jag reagerade, nu får vi se lite. Vanligtvis slutar dessa saker illa men det är okej.”

Ibland hamnar de bra.
Det är många människor som har blivit friska och många som har gått till kyrkogården. Men när du har cancer tror du att din skada är allvarlig och du bryr dig inte om andra. Till andra säger du ”Du ska se att du klarar det” och alla dessa fraser är falska, tröstande och irriterande.

Har du alltid varit övertygad om att du aldrig kommer att sluta röka?
”Cigaretter har ingenting med det att göra, inte ens en idiot förstår det. Jag gör ett omfattande kroppstest vartannat år, vilket är en fruktansvärd term. Jag sa till dem att de inte ens märkte att jag var rökare. Jag har absolut ingenting i min lever, tarm, hjärna eller lungor.”

En gång, på tal om HPV, sa han också, ”Kitta gör mer skada än cigaretter”…
”Det här är krogskämt, jag får dem att förringa allt, även mig själv.”

Vad var din erfarenhet av sjukvården i Lombard?
”Jag betalade allt ur min egen ficka eftersom jag hatar offentlig hjälp.”

Och vem kan inte?
”De är religiösa, inte kaxiga. Den italienska folkhälsan är dock bland de minst av de värsta. Men det finns två saker i livet, hälsa och pengar. Pengar är inte ett mål, utan ett sätt att undvika all smärta.”

Vad kommer du att göra när du lämnar den här perioden bakom dig?
”Jag kommer inte att göra någonting. Om faran försvinner blir jag lugnare. Men jag slutade inte jobba ens en dag, även på operationsdagen lämnade jag sjukhuset vid 16-tiden och gick direkt till jobbet utan att säga något till någon. Jag gillar inte att prata om min kuk, jag gjorde det för Fides.”

Kommer du att skicka champagne till honom?
”Och ja, det är alltid en trevlig gest.”

Varför finns det, även inför sjukdom, de som skriver dåliga saker och önskar det värsta?
”Sociala nätverk är en soptipp där man också kan hitta några pärlor, men oftast är det bara skräp. Jag bryr mig inte, jag kommer inte ens se.

Är hans budskap att avvärja gråt och möta sjukdomar?
”Du kan gråta också, men att tycka synd om dig själv är värdelöst. Känslan är mänsklig och skriket kommer till mig när jag ser barn i det kriget nu för tiden. Ungefär efter ungefär två år föredrog jag Covid.”

19 mars 2022 (ändring 19 mars 2022 | 14:35)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *