”Jag har levt med hiv i 21 år. Jag gömde det av smärta och av ilska”…

I tjugoett år var det en hemlighet, tung som en sten. nu Elena DiCuccioSkådespelerska, radio- och TV-presentatör, hon bestämde sig för att befria sig från bördan som tvingade henne, för att inte sluta krossa, att bli tusen människor över tiden, allt detta är annorlunda än vad hon verkligen är. För att äntligen bli nöjd var det nödvändigt för honom att berätta sin sanning: ”Jag är 48 år och har varit hiv-positiv i 21 år. Jag har HIV. berättade hon för Hyenas, som hade varit hennes korrespondent i flera år. Han berättar det utan minsta avdrag, i boken som släpps den 4 april, Dåligt blod (utgiven av Vallardi), där han sammanfattar ett liv fullt av utmaningar och smärtor. ”Idag ångrar jag ingenting och jag är inte längre arg. Men jag var tvungen att ta itu med många saker”, förklarar han.

Under nästan halva sitt liv försökte han dölja att han var HIV-positiv. Nu bestämde han sig för att ge ut den, och han skrev till och med en bok om den. Varför?

Efter år av slits mellan rädsla och ilska känner jag mig inte längre underlägsen någonting. Jag är den här saken här och jag vill inte dölja den längre. När jag träffar varje person frågar jag mig själv om, hur och när jag ska säga att jag har hiv: genom att lämna mitt skrivna ord nu är jag de facto, en gång för alla.”

De senaste åren, skriver han i boken, gömde han sina mediciner i kylskåpet bakom sallad för att ingen skulle se dem, och höll sin hemlighet för ett fåtal personer.

—och jag har upplevt alla möjliga reaktioner på detta: flykt, empati, ilska. Men problemet är att lämna, att inte svara: Det är hur jag känner om den här saken. Hjälp kommer idag tack vare medicinen som avslutade den lila aurans era, och rädsla, för dig och för oss också.”

För femton år sedan: Jag skar mig i handen i ett klassrum, blodet kommer ner. De kommer mig till hjälp och jag skriker, ”Nej, rör mig inte.” Fy fan, vilket dåligt humör. Idag har denna enorma våg av känslor blivit möjlig att behandla tack vare vad medicinen säger oss, att vi är kroniskt sjuka och på inget sätt kan jag smitta någon. För mig är det en lättnadens suck: jag behöver inte längre vara på beredskap hela tiden.”

Se även  GF Vip, Carolina Marconi sympatiserar med Nikita / "Jag lever en liknande historia, jag...

Men, säger han, stigmat kring sjukdomen kvarstår.

 «Tyvärr ja, eftersom kopplingen bröts 1989: vi tog steg framåt med fyra kyssar och skickade handslag och sedan ingenting. Men vi kan inte vara som barn som låtsas att ingenting är för att det skrämmer dig.”

Men hon ville ofta låtsas att hon inte var sjuk.

â???????????????????????????????? Jag var en noggrann person, även i relationer, och ändå hände det. Jag beundrar mycket de gamla damerna jag har sett i behandling, på sjukhus, på anvisade avdelningar: det krossar mitt hjärta att de ser ut omkring mig som utlänningar i närvaro av något som har skrämt dem. Det var inte deras plats, utan en plats för dem också.”

I boken skrev hon att sjukdomen också påverkade hennes önskan att bli mamma.

”Det är ett väldigt smärtsamt kapitel för mig. Idag kan en kvinna som lever med hiv ha sexuellt umgänge även utan kondom och bli gravid. För mig var det inte så: att bli mamma kan inte vara en tillfällig passion, men det behövdes ett konstnärligt drag för att få in ännu ett spel, planering. Moderskapet var en riktigt öm punkt, men jag älskar verkligen barn och tycker verkligen om dem.”

I boken berättar hon också om sin barndom: hon är dotter till Pfm-ledaren Franz DiCuccio och regissören Anita Ferrari. Hon befann sig ofta ensam, utan att veta vem hon skulle vakna upp med, fast i familjebråk och så småningom en enda röra.

Hans mamma begick självmord efter att ha försökt tidigare. Hur kan denna smärta behandlas?

Smärtbearbetning är inte en sport för alla, och min mamma hade redan ordnat en stor mängd sorg, faktiskt inte bearbetat den. Till slut tog de bort henne.”

På några rader förklarar han också att hans mors son, och därmed hans bror, dog vid tre års ålder, kvävd.

”Jag skrev det på några rader för att jag inte ville uppehålla mig vid denna smärta men det var verkligen nödvändigt att veta vem min mamma är.”

Vad sa han till henne efter det första misslyckade försöket?

”Det är en stötesten som många tar för att säga till någon som lider så här: Om du älskar mig, sluta. Problemet är att de inte älskar sig själva. Vid en viss tidpunkt insåg jag att jag var som hon, och en dag , vid hennes första tsu, sa jag till henne: ’Jag måste släppa dig.'” Och hon sa: ”Du har rätt. När det hände var jag på något sätt redo. Jag sa redan till mig själv: ’Dagen kommer att komma när det kommer,’ men jag kan inte stå på livets balkong och vänta på att det ska hända. På morgonen hittade jag alla dessa meddelanden på telefonen. Jag förstod allt. innan jag läste det.

I sitt liv led han av många missbruk.

”Beroende skapar ett tillstånd av välbefinnande för dig och framför allt ett alternativ: det tvingar dig, även när det vänder och visar dig andra sidan av myntet. Det blir också din skyldighet att försöka ta dig ur hål ”.

Att ta sig ur kokainvärlden var inte lätt.

”Det var ett ungdomsklipp och sedan blev det något annat. Ja, det var väldigt stressande att komma ur det och jag kommer för alltid att vara tacksam mot min mamma för att hon fick mig att känna tyngden av det jag gjorde när hon upptäckte mig.”

Hennes missbruk var också känslomässigt, vilket ledde till giftiga relationer där hon också blev misshandlad.

”Det är alltid en fråga om att inte skydda dig själv, vilket är något jag inte vill göra längre. Om du har känslomässig anorexi, tar även någon som höjer rösten eller ännu värre märke till dig.”

På de åren tänkte jag också göra slut på det hela. Har det hänt mer?

Inte så. Nu tänker jag på att en av biverkningarna av de mediciner jag tar är humörstörningar, så om jag råkar vakna med ledsna tankar så ger jag den idag en smekning och sen går jag ut och gör något annat och gör något annat. Två timmar senare, när jag kommer tillbaka, är jag borta.”

För hans far blir det inte lätt att läsa den här boken.

«Den här gången bestämde jag mig för att bara oroa mig för mig själv: att oroa mig för andra har varit min huvudsakliga sysselsättning i hela mitt liv, nu behöver jag bara vara mig själv. Vi har inga relationer med min pappa för tillfället, alla har gått sin egen väg… Och om du tänker på alla de som ringer mig för hans nummer eller biljetter… Men det finns alltid en morgondag. Något oväntat kan alltid hända imorgon.

Vad tror du kommer att hända nu?

«Jag tror att många vänner kommer att skriva till mig… Självklart förväntar jag mig också kritik, men jag är redo och förstår det. Alla förstår inte det goda med det du gör. Men vad jag önskar är att äntligen få vara mig själv »

Kommer ett nytt kapitel att börja för henne?

”Ja jag hoppas det.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *