”Jag gick i yrkesskola och som försäljningsassistent tjänade jag 1 200 euro om året…

Först var det läppstift: ”Jag gillade det, och jag sa det på sociala medier. Efter ett tag kommer min syster: Jag ville prova det, men det går inte längre att hitta det.” Slut. Andra inlägg, jaktresor efter andra produkter. ”Jag började ställa frågor till mig själv. Jag går till parfymaffären nära mitt hus – jag bodde tidigare i Rom – och de förklarar för mig ”Tjejer bad om parfymen jag använde. En, två gånger, tre gånger. Jag kunde inte tro det.” Och därmed föddes den (digitala) historien. Giulia De Lellis, en av de första italienska skönhetsinfluenserna. Yrket då – 2016 – hade inte ens ett namn: ”Och vad var vi? jag vet inte. Bloggare? ”Jag hade ingen blogg: jag älskade helt enkelt smink, det har jag fortfarande, och jag skrev redan om det på konton.”

Åtta år, för en sektor som har växt exponentiellt, är ett sekel. ”Vid den tiden fanns det inga specifika kontrakt. När jag insåg att det kunde bli ett jobb vände jag mig till en managementbyrå: det var nytt för dem också.” Medbrottslingar vid den sista vändpunkten De som redan känner till potentialen för social marknadsföring perfekt: amerikaner. ”Jag skrev på mitt första kontrakt med varumärket Urban Decay.” Vi börjar på långt håll och når år 2023: ”Tack vare detta arbete uppfyllde jag min dröm i maj om att lansera mitt eget märke av hudprodukter, Audrer.” Och sedan, igen, fram till 2024: på mindre än ett år har Julia de Lellis äventyr fångat världens uppmärksamhet. Sda Bocconi. Faktum är att University of Milan Business School har bjudit in den 28-åriga inflytelserika affärskvinnan att berätta sin historia på Master's in Fashion Management, Experience and Design: We go to class (avsedd för studenter) onsdagen den 20 mars.

spänd?
”Audrer är helt självfinansierande: det faktum att det kan bli en fallstudie för SDA Bocconi är ett viktigt erkännande.”

Finns det företagsnummer?
«Initial investering: cirka 500 tusen euro. ”2023 är nära att nå noll, och nu går vi med vinst.”

Har du sparat alla pengar för att flytta ut?
”Innan hennes upplevelse på tv (hennes berömmelse kom med män och kvinnor, sedan med Big Brother VIP, okänd) Jag var försäljningsassistent i en klädbutik i Pomezia: 1 200 euro per månad. När de första kontrakten kom tack vare sociala medier skämdes jag nästan: med ett gäng inlägg kunde jag ha överträffat vad jag tjänade genom att stanna i butiken en hel månad. Jag började lägga mina besparingar åt sidan och jag tänkte: Jag har den här rikedomen och jag vill använda den för att skapa något eget. Och till slut föddes Auderer.”

Se även  Hur lång tid innan salladsdressing? Svaret är inte så tydligt som...

Hur många personer anställer du?
”Mellan Auders team och det inflytelserika skönhetsteamet, 12 totalt.”

Hur kom du igång med internet?
”Under de första månaderna av 2016, under herr- och damprogrammet, vände jag mig till sociala medier: jag är lite klumpig med teknik, jag använder den fortfarande men utan att tvinga den. Den första var Instagram.”

Därav det amerikanska läppstiftstemat.
”Förenkla, ja. Företag började leta efter mig och skicka produkter till mig. De föreslog själva kontrakt för organiserad befordran. ”Jag funderade på att lita på en byrå eftersom jag inte hade någon aning om hur jag skulle gå vidare.”

Hon sägs tjäna €16 000 med ett inlägg. Sant eller falskt?
”Om så är fallet…”

blommar?
”Jag tror inte att jag någonsin sålt en enda publikation, ens i början. Jag tror på seriösa kampanjer, jag studerar dem från början till slut och de kan vara väldigt olika: inklusive inlägg och videoinnehåll. Det är ingen idé att ge generella siffror. Om vi ​​skulle beställa den efter storleksordning, skulle jag kunna säga att jämfört med början har det värde som jag känner igen tiodubblats.”

Influencers står framför en video och sminkar sig och tjänar pengar, vem som helst kan göra det. Vad svarar du till någon som säger detta?
”Jag skulle säga att det kommer att finnas miljontals influencers, alla framgångsrika. Men nej: vem vet varför. Du behöver förberedelse, fantasi och lite tur. Jag har mitt eget sätt att kommunicera: direkt och uppriktig. Det är inte så att jag skapar ett inlägg och tjänar pengar: jag tänker på uppmaningarna och samlingen och bestämmer hur jag ska ta foton och musik. Detaljer räcker långt.”

Se även  Att göra i Lecco och dess provins på helgen: Evenemang 21 - 22 oktober...

Ligger du precis bakom dina sociala medier?
”Jag följer räkenskaperna. Utöver min roll som senior person har jag idag utökat arbetsomfattningen till att omfatta en liten kommunikationsbyrå: det finns företag som jag ger råd till, till exempel historiska varumärken som kämpar för att nå unga människor.

och vad gör du?
”Jag utarbetar en strategi med dem och ger dem råd om hur de ska uppdatera budskapet enligt min åsikt.”

Men det syns inte.
”Nej, jag stannar bakom kulisserna medan de väljer att annonsera på de klassiska kanalerna.”

Att blanda ihop reklam med välgörenhet, dold reklam. Många av hans kollegor fick problem.
”Tydlighet är nyckeln: om du gör reklam för en produkt, skriv ”adv”, om den har getts till dig ”gåva”, annars är det ”ingen sponsor”. För oss som arbetar på webben har det alltid varit så här: det är bra att det som har anförtrotts självreglering blir lag.”

Alla följde inte detta.
”Om vi ​​är här för att prata om det, nej.”

Chiara Ferragni är utsatt för stormen på grund av ett ”kommunikationsfel”. vad säger han?
”Om du är väldigt stor, väldigt hög, behöver du lika mycket uppmärksamhet för att hantera det. Chiara Ferragni är en mycket bra entreprenör och en utmärkt mamma: jag hoppas att allt slutar bra.”

Du har gått från att vara den mest beundrade kategorin till den mest hatade kategorin.
”Ja, den mest avundsjuka och kritiska.”

Hur många följare har du?
”5,3 miljoner på Instagram, 900 000 på TikTok och 200 000 på YouTube. Den uppskattade veckopubliken är 7 miljoner användare.”

Känner du dig inte orolig när du måste skapa ett inlägg?
”Definitivt ja. Jag har inte den smidigheten jag hade i början. Jag gjorde också misstag och bad om ursäkt. Men man lär sig och blir bättre av misstag.”

När såg du denna förändring?
”Under pandemin. Vi har blivit ämnen att följa men också att konkurrera med. Ibland väldigt, väldigt dramatiskt.”

Har du någonsin funderat på att ge upp?
”Jag älskar det jag gör, mitt arbetsfält har mycket potential. Det finns kritik men också uppskattning och tillfredsställelse, det finns människor att prata med, som uttrycker tillgivenhet. Det finns de som arbetar med mig idag. Det jag gör har hjälpte mig också känslomässigt: jordbävningen i Amatrice överväldigade min familj (min moster dog Andra släktingar fick allvarliga skador. okänd) Och runt den tiden flyttade min mammas familj in hos oss. Vi har alla gått igenom en hjärtskärande stund tillsammans. Att slå på min dator och lägga upp lätt innehåll har hjälpt mig att fortsätta.”

Hon studerade vid Yrkesinstitutet för konst och mode, och nu ska hon prata med masterstudenter på Bocconi. Ångrar du att du inte fick examen?
”Jag saknar min examen och skulle vilja gå tillbaka till skolan för att få den. ”Jag är 28 år gammal: jag vet att jag kommer att göra det.”

Kommer de att kalla dig ”professor” i din masterklass?
”Självklart är jag ingen lärare, jag kommer att vara där för att prata om företaget. Varför inte, också för att motivera dem som står framför mig: jag, som kom från ingenting, skapade den. Självklart finns det alltid mer att lära.”

Är dina kollegor mindre villiga att offra fritid?
”En del är hungrigare och vill dit, andra mindre. ”Det bevisar också att helgerna borde vara lediga.”

Har du bott i Milano i hur många år?
”Om åtta.”

Positiva aspekter och negativa aspekter.
”Att gå ut ensam på kvällen gör mig orolig, och föroreningar tynger mig mycket. Men jag kommer aldrig att ändra mig. ”Milan är Milano: det ger dig möjligheter som inte finns någon annanstans.”

15 mars 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *