måndag, september 16, 2024

Italienska ligan, Inter Lecce 2-0: Darmian och Calhanoglu avgör

Datum:

På San Siro bröt Nerazzurri dödläget med en nick från kanten efter 5 minuter, sedan fördubblade de sin ledning i andra halvlek tack vare en straffspark från turken.

Bra tvåa förInter. Efter oavgjort mot Genoa Inzaghi vinner över Lecce med 2-0 Han uppnådde sin första seger den här säsongen i mästerskapet. På San Siro, i första halvlek, började Nerazzurri starkt och bröt omedelbart dödläget med en nick. Darmian (5′) Med hjälp TarimiSedan sänker de tempot och kör spelet. Under kontroll skapade de italienska mästarna flera bra chanser i andra halvlek Svullnad Sedan dubblar de poängen tack vare en straffspark Çalhanoglu (69′).

Match
Maximalt resultat med minimal ansträngning. Efter ett bittert oavgjort resultat i Genua, med ett mål i varje halvlek, avslutade Inter Lecceaffären tack vare en prestation inte utan några blixtar, men med mycket soliditet och soliditet. Med Nerazzurri i farten under åtminstone en stor del av spelet, på San Siro, räckte en Darmian-nick och en straffspark från den vanliga ’prickskytten’ Calhanoglu för att organisera Gutis män och få Inzaghis gäng tillbaka på rätt spår. Två blixtar tar bort Marasis skuggor och bekräftar med de tre prickarna lagen om den starkaste.

Utan Lautaro, i Meazza sätter Inzaghi Taremi bredvid Thuram från start och på mittfältet förlitar han sig på Barella, Calhanoglu och den vanliga Mkhitaryan med stöd från Darmian och Demarco utifrån. Efter nederlaget i Bergamo insisterade Guti istället på en 4-2-3-1-uppställning med Krestovic med stöd på mittfältet av Dorjo, Rafia och Banda. Med ett bra tempo i början kunde Inter få bollinnehav och spela spelet. Organiserad i uppbyggnadsfasen manövrerar Nerazzurri bra bakifrån, förlänger spelet exakt och pressar vid rätt tidpunkter. Som efter fem minuter direkt driver fram matchen. Efter ett inlägg från DiMarco nickade Taremi en boll in i området och Darmian bröt nollan med en välplacerad nick som slog Falcone. Ett mål bryter balansen, utökar laget och lyser upp matchen. Med mer utrymme tillgängligt, å ena sidan attackerar Inter högt och attackerar djupt med många spelare, och å andra sidan letar Lecce efter överlappningar på utsidan, gör vinster och försöker motivera Krestovic. Taremi kommer sent efter en briljant nick från Barella, sedan avslöjar Falcone och Pacerotto en farlig situation och Sommer desarmerar ett giftigt inlägg från Pierrett. Med fördel och sammanhållning när de inte är i besittning försvarar Inzaghis lag bra i en-mot-en-situationer, dubblar på Giallorossis målvaktsstyrka och börjar om igen. Skickat av Darmian hittade inte Taremi bollen i en överliggande halvspark, sedan rensade Giallorossi-försvaret väl ett inlägg från iraniern och i ett långsammare tempo slutade första halvlek med hemmalaget i kontroll.

Se även  Möjliga formationer, Spallettis tvivel och säkerheter. Tananay attackerar Azzurri

Andra halvlek börjar utan byten och Inter försöker öka omsättningshastigheten för att sätta mer press på Lecce. Thuram skickade en boll direkt från Barella in i boxen med vänsterfoten, och fransmannen lyckades sedan inte hitta mål efter att Gaspard närmat sig Taremi. Möjligheter som inte når det stora målet, utan tvingar Giallorossi att dra sig tillbaka och flytta från Sommer. Matchen gick dessutom i lågt tempo och utan någon större aggression mot bollbärarna, och med lite initiativ i en-mot-en-situationer kunde värdarna utan svårighet komma i besittning av bollen. På jakt efter motivation och idéer ersätter Guti Rafia och Banda med Perotti och Tite Morente. Men det var Inter som gjorde mål igen genom Calhanoglu från en straffspark efter en foul av Gaspard på Thuram inne i området. En dubbel stärkte Nerazzurris besittning och beseglade nästan matchen. Efter målet tog Inzaghi in Carlos Augusto, Dumfries, Fratesi och Arnautovic i stället för Demarco, Darmian, Barella och Thuram och de sista 20 minuterna var bara bra för statistiken och såg den sista matchen med alla gäster som gick framåt. Dels skickar Arnautovic sin nick högt, dels blockerar Sommer Durgus skott med vänsterfoten från kanten av straffområdet och säger sedan nej till Berisha som kom i stället för Pieret.

Rapportkort
Darmian 6.5:
Det täcker och betalar vid rätt tidpunkter. Alltid redo att backa upp manövern och förbereda sig för DeMarcos nedskärningar. Han öppnar spelet med sin nick och fortsätter sedan att hålla Gallo sysselsatt med sina inlägg
Turam 6.5: I den första halvleken kämpade han för att hitta rätt känsla med Taremi på nära håll och gjorde ett litet misstag genom att spela på ett alltför känslomässigt sätt. I andra halvlek ändrade han sitt beteende, slösade bort flera chanser, men han lyckades ändå bli huvudpersonen genom att utnyttja sin fysiska kropp och få straffspark för det andra målet.
Termin 6: Han har inte Lautarosundets kroppslighet och illvilja, men fram till timmen står han ofta i centrum för Nerazzurris anfallsmanöver trots att han trampar på Thurams tår lite. Han gjorde Darmians mål med en avvisad nick, sedan hittade han inte rätt tillfälle att bli farlig vid flera tillfällen, och allt eftersom minuterna gick föll han.
Krestovitch 5,5: Han måste först och främst ta itu med Acerbi vilket är svårt ansikte mot ansikte. Han försöker ge Lecce djup genom anfallsutrymmet, men nickarna kommer långsamt och Nerazzurri-försvaret är snabbt och effektivt med att stänga ner målet.
Durgo 5: Guti placerar honom till höger för att försöka utnyttja sina returer till vänster, men han lyckas aldrig ta sig förbi Bastoni eller göra sig riktigt farlig vid gränsen. Också felaktiga i stöd
Gaspar 5: Mycket aggressiv i att markera området. I andra halvlek tog han först en risk på Taremi, kopplade sedan ihop med Thuram och Inter fördubblade sin ledning från straffpunkten

Se även  Napoli Mantua 3-0 Live, italiensk trio men Simeone faller: vänskapsmatchen på Dimaro Live

Resultatblad
Inter Lecce 2-0
Inter (3-5-2):
Sommar 6.5; Pavard 6, Acerbe 6.5, Bastoni 6; Darmian 6.5 (27′ Dumfries Street 6), Barella 6.5 (27′ Fratesi Street 6), Calhanoglu 6.5 (37′ Aslani Street), Mkhitaryan 6, Demarco 6 (27′ Carlos Augusto Street 6); Thuram 6,5 (31′ Arnautovic 6), Taremi 6.
ett erbjudande: Di Gennaro, Martinez, Pesek, Fontanarosa, Zielinski, Correa. alla.: Inzaghi 6
Lecce (4-2-3-1): Falcon 6; Gendry 5,5, Gaspard 5, Pacerotto 6, Gallo 6; Ramadani 6, Pieret 6 (40′ Berisha Street); Durgo 5, Rafia 5,5 (18′ El Pierotti 5,5), Banda 5 (18′ El Tite Morente 5,5); Kristovic 5,5 (40′ St. Koulibaly SV).
ett erbjudande: Fruchtel, Samoja, Burpee, Belmard, McGannett, Odin, Helgason, Marchwinski, Burnett. alla.: Gotti 5,5
Dom: Av Marco
Taggar: 5′ Darmian (I), 24′ tung grävmaskin. Calhanoglu (I)
Ammoniter: Gallo, band (L)
vräkning:

Statistik
• Den 17:e straffsparken av 17 försök i den italienska ligan för Hakan Calhanoglu. Sedan säsongen 2023/24, sett till de fem bästa europeiska ligorna, är den turkiske mittfältaren den spelare som har gjort flest mål från 11 meter (11, till Cole Palmers nio).
• Hakan Calhanoglu gjorde alla 17 omvandlade straffsparkar i den italienska ligan, och ingen har registrerat en längre rad av på varandra följande konverterade straffsparkar i den italienska ligan sedan uppgifterna finns tillgängliga (sedan 2005/2006 – efter Giampaolo Pazzini med 16 straffsparkar, mellan 2012 och 2020).
• Inter ställde upp med en startuppställning med en medelålder på 30 år och 343 dagar och inget lag har tagit sig till planen i en Serie A-match med en ”äldre” startuppställning sedan den 13 maj 2023 – närmare bestämt Inter, i ett 4-2-hem. vinna mot Sassuolo (31 år och 5 dagar).
• Från och med säsongen 2020/21 (senaste fem turneringarna, inklusive den nuvarande), bland försvarare i Serie A, är Matteo Darmian den ende – tillsammans med Cristiano Biraghi – som har gjort minst ett mål i varje turnering.
• Matteo Darmian har inte gjort mål i Serie A sedan 17 mars, i oavgjort 1-1 hemma mot Napoli. Dagens mål, efter 4’46”, är det snabbaste målet som gjorts av en försvarare i förstadivisionen.
• Dagens mål är det andra målet som Matteo Darmian gör i den italienska ligan. Den första går tillbaka till 15 maj 2022 mot Cagliari (Inter bortavinst 3-1).
• Mehdi Taremi blev den andra iranska spelaren att göra en assist i den italienska ligan, efter Rahman Rezaei (med Messina, i oavgjort 2-2 mot Siena den 13 februari 2005).
• Niccolò Barellas 250:e start i den italienska ligan (mellan Inter och Cagliari). Dessutom är det idag den 150:e Premier League-vinsten för mittfältaren.
• Denzel Dumfries 100:e framträdande i italienska ligan.

Se även  Rome-Salernitana LIVE klockan 18.30, officerarna: framför Belotti och El Shaarawy. There Aouar - Forzaroma.info - Senaste Roma fotbollsnyheter - Intervjuer, foton och videor