Italienska ligan: Empoli – Napoli 0-2 – Sport

Empoli Napoli 0-2 Registrera Castellanis utmaning mellan Empoli och Napoli börjar den 24:e. En intensiv match från de första minuterna, efter 15 minuter, ett självmål av Ismaili driver Azzurri framåt, sedan för en halvtimme sedan kommer dubbeln av deras vanliga Osim. Vicario parerar trion, ribban nekar Kim ett mål. I en chans i andra halvlek till förmån för Lozano blir Mario Rui utvisad (efter fältgranskning) i den 67. Azzurri +18 poäng före Inter i morgon vid lunchtid från Bologna

klassificering

Tjugofjärde dagen

Napoli slog också Empoli med 2-0 på Castellani-stadion. ”Och du lämnar, ledarna lämnar”, sjöng Azzurri-fansen redan i första halvlek, då ledningen stärktes tack vare ett självmål av Ismail och ett Osimhen-mål. I andra halvlek, trots avskedandet av Mario Rui, förändrades inte musiken det minsta, och Napoli behövde bara dominera toscanerna under de tio åren, och riskera om något att de kunde göra ett hattrick. Det finns nu 21 segrar för Napolitani, av 24 ligamatcher. Detta är den åttonde framgången i rad i första divisionen. Det är också åtta raka matcher i turneringen där Victor Osimhen har gjort mål. Inte nog med det: Spallettis lag finner sig återigen med en ”stjärna” +18 i Inter, tvåa i tabellen, i väntan på andra matcher. Något mer än en utbrytning: även i Castellani var överlägsenheten häpnadsväckande. Så, allt flyter åt rätt håll i Neapel. I matchen efter en bra start för att bryta nollan kom Ismaglis självmål i den 17. I utvecklingen av en av matchens många hörnor hittade Kvaratskhelias inlägg Zielinski på andra sidan, men hans inlägg studsade in i mål av albanen. Dubbeln kommer på vingarna av entusiasm, i den 28:e minuten, återigen från en hörna. Kvaratskhelia medlar och sparkar mot Vicario vars retur skjuts in i nätet av Osimhen, den klassiska träffen för bästa målskytt i hans 21:a mål för säsongen. I den första halvleken passerade Vicario själv igen en-mot-en med Osimhen. Från nästa hörna slog Kim ribban och väntade på alla inom det lilla området. I andra halvlek verkar det bli bättre för Empoli. Samtidigt introducerade Zanetti Caputo för Piccoli sedan den hemmaodlade anfallaren lämnade bänken på grund av en öm fot. Bara i Caputo finns det ett oundvikligt utkast av Mario Rui som slår anfallaren från marken efter en sammandrabbning med hans dåliga fall. Men scenariot förändras inte: Napoli med bollen i handen och i alla fall farligt vid ingången till Simeone för Osimhen. Empoli var dock aldrig farligt resultatmässigt. Bara några bra idéer från Satriano och några till. Men för toscanerna var detta inte matchen där de letade efter säkerhetspunkter och de visste det väl i den toskanska staden, så det finns ingen dramatik framför Napoli som bokstavligen transporteras till en annan planet. Imponerande siffror, eftersom Inters +18, även i väntan på att Nerazzurri ska komma in på planen, säger mycket om mästerskapet som Spallettis lag åtnjuter: och tränaren, som alltid har predikat försiktighet, fortsätter att inte kommentera för mycket om det slutliga målet. , men för att berömma den. Och han pratar om ”ett moget lag, ett smutsigt mittfält…bara för att vinna matcher! Osimhen sa ungefär som en kapten i omklädningsrummet” Spallettis ord. Vem bekräftar händelsen med Mario Ruis utvisning: ”Detta var ett tecken på bristande mognad, men i fotboll kan det hända. Men även med mannens reträtt dök andra spelares önskan att kompensera för svårigheterna upp.” Napoli åker, drömmen är nu ett steg bort.

Se även  Davide Rebellin blev påkörd och dödad av en lastbil när han tränade på sin cykel