Italienska cupen, Inter Parma 2-1 i åttondelsfinalen

En svår match för Nerazzurri Inzaghi på Meazza stadion, som räddades först av Martinez i den 87:e minuten och sedan av en försvarare i den 110:e minuten.

L’Inter vann med 2-1 Parma i åttondelar Italiensk cupmen jag var tvungen att användas extra tid Att ta en plats bland de åtta bästa. På Meazza gick Inzaghis Nerazzurri in på 38 minuter för ett vinnande skott från tidigare Rättslighitta kvitteringen efter bara tre minuter av nittio med Lautaro Martinez. Det är extra tid Akrabis segermål i den 110:e minuten En nick från kanten av området som gick förbi Buffon.

matchen

Två timmars spelande, mycket av det ägnade åt att jaga efter. den första Inter till säsongsvariationer Italiensk cupsom nu nästan är normal praxis, klarade han rundan Sväng till kvartsfinal Men du måste utnyttja de extra trettio minuterna trots att en lägre klass är rabatterad. I Meazza var åttondelsfinalen mot Parma svårare än väntat. vann med 2-1 på comebacken Efter att ha räddat sig tre minuter från slutet i ligan med den vanliga Lautaro Martinez.

En klass av variation som inte syns i Meazzas stora vidder. Team Mitt humörinte i den bästa versionen i början, i den första delen av matchen, behöll han kontroll över spelet, men utan att sätta fart och bli övervunnen av det offensiva trycket från Parma Pecchia. Bortsett från två chanser i straffområdet för Lautaro och Gagliardini, som från kanten gav illusionen av ett mål till 50 000 i San Siro, kom Inter inte upp med Buffons lag med övertygelse och släppte in målet i den 38:e minuten. Parma Med hel hals upptill på stolparna Rättslig (ersättare för den skadade mannen) som tystade planen. Inte nog med det, innan paus var det fortfarande Onana som undvek de värsta problemen i Benedyczaks resultat.

jag Visslingarna som följde med Nerazzurri Inzaghi till vila De hade inte talangen att väcka stoltheten hos det startande Inter som också började spela under andra halvleks rytm och med många tekniska fel, vilket tvingade tränaren att göra ett trippelbyte med Bellanova, Dzeko och Dimarco in på samma gång . (Från tredje försvarspositionen). Framförallt Demarco Genom en hastig hörna i den 68:e minuten slog Parma en kontring 3 till 1, Bellanova upphävde den fysiskt men tekniskt med en teoretiskt felaktig passning från Barnabas. Från den 70:e minuten och framåt förvandlades matchen till en Buffon-målbelägring och det kunde inte ha varit annorlunda för Inter med Dzeko, Lautaro, Correa och Josenz på planen samtidigt.

Se även  Kraften i ett multietniskt land - Corriere.it

De sista tjugo minuterna skickades bollar in i straffområdet Parma De var annorlunda och letade efter det vinnande avslaget som Gagliardini inte kunde hitta först, och sedan kunde Dzeko och Lautaro inte hitta varken från öppet spel eller från fasta spel. Det är en fråga om tajming, detaljer och precision som tog matchen till de sista minuterna med San Siro allt mer rasande och förhastade. En hög boll behövde Dzeko för att bli nekad av försvaret och ”Bounceback”-vinsten som Martinez tog till det yttersta (87′), med en avvisning av Osorio, för att dra in matchen till förlängning, en halv framgång i alla fall för Parma som erhölls tack vare Buffon mirakel på Dzeko 1 minut senare.

I supertid var han huvudpersonen Demarco Som under de extra 30 minuterna visade utmärkta tekniska egenskaper mellan slutsatser, kryss och subtila stopp. Med en kombination av dessa saker, i den 110:e minuten, startade han segermålsrörelsen tack vare A.J. Header av Acerbi från kanten av området efter avslag Buffon på det yttre korset. Ett märkligt mål, men det krävs för att fullborda comebacken och dra Inter till kvartsfinal.

rapportkort

Dumfries 4,5 Transfermarknadsrykten hjälper inte, men holländarna återvände verkligen inte lysande från VM i Qatar. Till höger har han utrymme, men han slösar ofta bort det med fel val eller tekniska fel med röd penna.

Martinez 6 – På kvällar som dessa blir att palma hjälten (världen) nästan en skyldighet. Lautaro tillbringar matchen med att slåss mot Parmas mittfält och förlorar nästan varje möte, men finner sedan vinnarspelet två minuter in på 90:e som förändrar matchens historia. Men på förlängningen missar han två chanser till.

Se även  Live Davis Cup, Italien vs Chile 1-0: resultat och livematch

Goossens 5 – Sådana matcher kan vara användbara för dem som, som tyskarna, letar efter minuter och utrymme för att få sin kandidatur att räknas. Å andra sidan visas utomstående ett test under dess förmåga, utan idéer eller möjligheter.

juridisk 7 – Eurogol i ödet. Han började från bänken, men kom in som avbytare mitt i första halvlek och smög sig in i det övre hörnet med ett kraftfullt och träffsäkert skott. Inte nog med det, Parmas pressning i mitten av fältet var ännu mer övertygande tack vare hans fysik.

Buffon 7 När han återvände till planen efter tre månader i depån på grund av skada, hade målvakten en lika uppmärksammad kväll som på den gamla goda tiden, om än med en viss tveksamhet kring höga bollar. Han kan inte göra något åt ​​Martinez kvittering, men han är ett 90-talsmirakel på Dzeko.

Tabell

Inter Parma 2-1 datum
Inter (3-5-2):
Onana 6 D’Ambrosio 5,5 (35′ st Acerbi 6,5), De Vrij 6, Bastoni 6 (22′ st Dimarco 7); Dumfries 4,5 (22 Bellanova 6), Gagliardini 5, Aslani 5, Mkhitaryan 5 (22 Dzeko 6), Goossens 5 (Darmian 35 sv); Correa 4.5, Martinez 5 (7’s Screen sv). Dis: Cordaz, Brazao, Coratolo, Zanotti, Carbone. Allt: extra
Parma (4-3-3): Buffon 7; Del Prato 6.5, Balogh 7, Osorio 7, Valenti 6.5 (1:a Circati sv); Estevez 6,5 (28′ st Camara 6), Bernabé 6 (35′ st Mihaila 6,5), Sohm 6,5; (35′ st Hainaut sv), Vazquez 6,5, Benedyczak 6,5 (28′ st engelska 5,5), Man 6 (26′ Juric 7). Tillgängliga: Chichizola, Corvi, Coulibaly, Ansaldi, Boni, Charpentier, Totino. Alla: Pecia 7.
Regel: gränsen
Tecken: 38′ Juric (P), 42′ st Martinez (I), 5′ st Acerbi (I)
Ammonit själv: DiMarco (I); Barnabas, Camara (P)
Diskvalificerad: ingen

Se även  Senaste förhandlingar och marknadsnyheter första hand

Opta statistik

• Inter har kvalificerat sig från åttondelsfinalen i alla de senaste nio upplagorna av Coppa Italia och i var och en av de tre senaste genom att gå till förlängning (mot Fiorentina, Empoli och Parma).
• För femte gången i rad vann Inter en match som kom på förlängning: fyra gånger i Coppa Italia och en gång i Supercoppa Italiana.
• Utjämnande målet för Inter kom med Nerazzurris första skott på mål efter 87 minuter och 16 sekunder.
• På 90 minuter har Parma inte förlorat någon av sina sex senaste bortamatcher mot Inter i alla tävlingar (W1, D5 under ordinarie tid).
• Lautaro Martinez har gjort dubbla mål i alla tävlingar för fjärde säsongen i rad.
• Två av de fyra spelarna i Serie A med tvåsiffriga mål den här säsongen spelar i alla tävlingar med Inter (Eden Dzeko och Lautaro Martinez, plus Osimhen och Nazola).
• Sedan början av oktober har Lautaro Martinez varit inblandad i 11 mål i alla tävlingar, fler än någon annan spelare i Serie A.
• Sedan debuten i Coppa Italia (januari 2019) är Lautaro Martinez den Inter-spelare som har gjort flest mål i tävlingen: sex, alla i hemmamatcher.
• Mellan Gianluigi Buffons debut i Coppa Italia (Venedig-Parma, 3 september 1997) och dagens datum har det gått 25 år och 129 dagar.
• Gianluigi Buffon spelade sin femtionde match i San Siro mellan Italien, Parma och Juventus. Den första går tillbaka till den 22 december 1996, i Parmas seger över Milan (1-0, Stanićs mål).
• Francesco Acerbe har inte gjort mål sedan den 30 april 2022 och gjorde mål i den 90:e minuten i Lazios 4-3 finalseger över Spezia.
• Innan Stanko Juric var den sista Parma-spelaren som gjorde mål borta mot Inter Gervinho, i en oavgjord 2-2 den 31 oktober 2020 i Serie A.