Italien är tillbaka i rugby för att vinna Six Nations Championship

Herrlaget i rugby slog Wales med 22-21 på sista dagen av Six Nations Championship. Tack vare en seger på Millennium Stadium i Cardiff drog Nya Zeelands Kieran Crowleys italienska lag en lång rad med 36 förlustrader som har fortsatt oavbrutet sedan 2015. De säkrade också sin första vinst i Wales.

Efter att ha avslutat den första halvleken med en ledning på 12-7 tack vare fyra frisparkar, led Italien i andra halvlek av återkomsten av Wales som lyckades göra mål två gånger, de sista tio minuterna före slutet. Men i slutet av andra halvlek kom det avgörande målet för Eduardo Padovani, tack vare det fantastiska personliga arbetet av Angie Capuzzo, matchens bästa spelare. Tack vare den efterföljande förvandlingen av Paolo Garbisi, lyckades Italien avsluta matchen med endast en poäng.

En seger i Cardiff skulle inte ta bort sista platsen i ställningen – strax bakom Wales – och därmed den traditionella ’träskeden’. Italien undvek dock ”rocken”, vilket man inte gjort sedan 2015, och återställde framför allt entusiasmen för spelarna och miljön.

– Läs också: Frankrike vann Six Nations Championship

Se även  Efter att ha räddat Yellow Blues skriver Coppola på framgången mot Udinese