”Han fick bara en smäll, gå hem”, bryter han istället. Feldiagnostik på akuten

Pordenone – «Han har bara en bula på armbågen. Gå hem och ta ett lugnande medel i fem dagar». Så här ”likviderades” DV häromkvällen från Pordenone som åkte till akuten på sjukhuset Santa Maria degli Angeli. Kvinnan ramlade in i huset och slog våldsamt armbågen i marken. Eftersom smärtan inte försvann bestämde han sig för att åka till akuten. ”I slutet av besöket – säger hon – kände jag mig lugn, även om min armbåge fortsatte att göra ont. Jag hade faktiskt en misstanke eftersom läkaren som undersökte mig inte ens tillät mig att ta en röntgen, omedelbart utesluter en möjlig fraktur.” Allt slutar väl och för en gångs skull även utan att vänta för länge? Inte ens att drömma för smärtstillande hade ingen effekt. Därför att? Därför att Det var inte ett hårt stick i armbågen, utan en rejäl frakturDet radiella huvudet, benet som tillåter armbågsleden, är brutet.


upptäckt
Men DV fick reda på att hon hade en fraktur efter bara några dagar då hennes armbåge fortsatte att värka som fan för varje liten rörelse. ”Eftersom smärtan inte försvann med några smärtstillande mediciner – berättar historien – och med tanke på att min läkare var på semester, Jag bestämde mig för att få energi för ett betalt ultraljud och röntgen. Överraskningen var stor när jag läste i rapporten: en fraktur på det radiella huvudet ». vid det tillfället Han kände inte för att gå tillbaka till akuten i Pordenone. «Jag gick till platsen i San Vito al Tagliamento där, efter att ha sett röntgen och besökt ortopeden, frakturen bekräftades och jag sattes i gips. Berömvärt struktur! De ringde till och med mig för att boka en tid för att ta bort skenan. Jag borde ha ringt dem istället.” Men Pordenones sjukhus är tillbaka i sikte. ”Men det jag inte förstår”, fortsätter han, ”är som en läkare på akuten, efter ett snabbt besök kanske jag kan definiera som en sammanfattning, utan röntgen eller ultraljud.” Ultraljud, han tar ut mig så att inget är trasigt och skriver ut smärtstillande i fem dagar och rekommenderar sedan ett senultraljud. Har han röntgensyn? ”

Se även  Bekämpa vattenretention med 10 perfekta drycker och livsmedel, allt redo för en sommardetox

Äventyr
”Natten jag gick till akuten stod det cirka 15 personer som väntade. Jag hade redan vilat mitt hjärta och tänkte faktiskt att jag skulle behöva vänta flera timmar. Istället när jag väl gick in i triaget och fick grön kod, jag kallades in efter Senast En timme Faktum kvarstår – det fortsätter – att Enligt den läkaren skulle jag inte ha haft några frakturer, men inga djupgående undersökningar. Jag måste också säga att när jag kom så ringde jag länge för att komma in på akuten men ingen svarade mig. Som tur var såg två CRI-operatörer mig och öppnade dörren för mig, annars skulle jag fortfarande vara där ute och leka. tredje världens saker.

situationen
«Det som hände mig – fortsätter DV – är den otaliga demonstrationen, om det finns ett behov, av Inget mindre än den katastrofala situationen på akutmottagningen på Pordenone-sjukhuset». Det är ingen slump att bristen på läkare och sjuksköterskor under lång tid, förutom den alltför stora tillströmningen av människor, ledde till långa väntetider – som i detta fall – faror även för patienterna ». En situation som Asfos ledning måste ta itu med så snart som möjligt för att ge svar till patienterna i tid.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.