Georgie hemsöker de levande (18.00 på TV)

Camila Giorgi deltar i den andra omgången av ”Rothesay Open”, WTA 250 Championship med en prispott på $251 750 att spela I de gräsbevuxna fälten i Nottingham, Storbritannienen av de två evenemangen (den andra är s’-Hertogenbosch) som öppnar tennissäsongen på prärien.

30 år av Maceratanr 26 WTA (”bäst rankad motsvarighet”) och tredje rankad favorit, återvände från åttondelsfinalen på Roland Garros, efter att ha gått om honom i hans första framträdande med två set. Storbritanniens Sunai Kartal, nr 270 WTA, på resultattavlan tack vare ett jokertecken, Kvartsfinalpassningspasset spelar med en annan brittisk tennisspelare, Harriet Dartnr 114 dell ranking. Matchen avbröts av regn när det gällde oavgjort: 7-5 först för Blue, 6-4 andra för britterna.

Mellan Marsh – särskilt lugn på gräsmattan (inte överraskande, hennes bästa Grand Slam-resultat, kvartsfinalen, fick hon i Wimbledon 2018) – och 25-åringen från Hampstead (London) fanns det inga prejudikat. . Camillas kämpiga avgång i andra halvlek förlorade i den tredje matchen med britten som utökade till 3-1. Men i den sjätte halvleken gjorde den blå spelaren med en härlig backhand ett studsande mål (3-3) och avancerade sedan (4-3). I den nionde matchen eliminerade Giorgi ytterligare två breakpoints (5-4) men i den tolfte gjorde han det mesta av Darts breakout/setting point och gjorde det blått med en fantastisk kombination rakt in i kontring och backhand.

Balansen fortsatte in i andra pausen, med båda spelarna bundna till sina egna batruns. Men i den nionde omgången tilltog vinden och några droppar började falla: Camila blev lite distraherad, missade två skott, fick första halvleken pilar (5-4) och kvitterade lite efter räkningen (6-4) . Sedan kom regnet lagom.

Se även  Den arga ex-presidenten: En mycket våldsam attack mot Juventus