Genoa – Monza 2-3: Mål av Pessina, Dani Motta, Gudmundsson, Vitinha, Maldini.

Det gick inte att ansluta till Monza. Eftersom Palladinos lag (2-3-final på Ferraris) aldrig är färdigspelat, och det är först när Genoa – som revolutionerade andra halvlek efter en matt första halvlek – återfår den dubbla nackdelen, tränarens intuition (nu uppe i 39) som han kastar in Daniele Maldini i mixen och ger Team Brianzas slutmål 2-3. En match som höll sig i balans ända till slutet och gästerna trodde att de hade satt det säkert med mål av Pessina och Dani Motta, innan de fick ta itu med Genuas comeback med mål av Gudmundsson och Vitinha. Tillbaka halvvägs.

Solomonolog

Under halva loppet är Monza ståtlig och mästare på fältet. Rossoblu går in i pausen med ett långt ansikte efter en negativ prestation i ordets alla bemärkelser. Eftersom Gilardino vänder positionen för Sabelli, som springer bredvid vänster, flyttar Messias till högerfilen och väljer Vrenderrup och Strootman som mittfältare, med Fogliaco som börjar i stället för den avstängde Vazquez. Palladino betonar istället en 4-2-3-1-uppställning, men på det anfallande mittfältet gynnar Pessina på mitten med Bondo-Akpa Akpro-duon framför försvaret (Valentin Carbone är borta), och Djuric som den mer avancerade mannen. Med den första rusningen bröt Monza dödläget. Andrea Carbone kliver tillbaka och lägger en spännande boll i högerbanan för Colbani, som har fritt utrymme och nickar framför Pessinas mål. Zuccata-vinnare och mål gjorde 0-1. Monza koordinerar ett perfekt jobb, men hemmalagets försvar är förvånat. Viktigast av allt är att Sabelli inte kommer nära Colbani. Rossoblu kämpade i Martinez område, Sabelli stötte igen med Fogliaco, och från nästa hörna hittade den vanliga Colbani Dani Motta fri i området som hittade Martinezs högra hörn på en halvspark över huvudet. Jättefint mål, Monza 0-2 och ett chockat Genoa. Laget är utmattat, Monza glider efter behag: Berendelli hittar en bred korridor till höger, De Winter hamnar på efterkälken: bollen är läcker, men han hittar inga lagkamrater i området. Monolog från Brianza: Colbani (två assist), återigen, skapar ett curlingskott som faller över ribban till höger om Martinez. Suspense Genoa: Laget är i trubbel, en väldigt stressig match. Monza har fullständig kontroll över matchen, medan Gilardino inte kan skapa ordning på ett mittfält som har krossats av vidden av gästernas manövrar, med Retegui och Gudmundsson som servar svagt, och går tomt. Rossoblu satt fast på backplanen, utan att hitta några öppningar, och först i den 42:a minuten ledde Fogliacos passning längs högerbanan till Genuas första skott, men utanför målet.

Se även  Tränaren Di Rafaels tekniska stab

Ändra takten

Det behövs en vändpunkt och sedan vänder Gilardino laget. Fogliaco, Strootman, Vrindrop, Spence på vänsterkanten, Vitinha i anfall, och Malinowski på vänster mittfält kommer att delta i matchen. Genua i praktiken med en 4-3-3-formation och en tung attackerande gädda: effekterna kan ses direkt. Monza stänger, Genua höjer sin tyngdpunkt och återfår trycket och klarheten. Sju minuter senare återupptas matchen: domare Feliciani kallas till skärmen av Farist Marini, som rapporterade en tydlig touch från Pablo Mari i det bortre området i föregående aktion. Bred arm, foulen är klar: från straffpunkten lämnar Retegui jobbet till Gudmundsson, vars skott blockeras av Di Gregorio, men han sätter det på returen. Det andra och tionde målet i turneringen för islänningen. Spelet förändrades och i den 25:e minuten gjorde Vitinha sitt första mål för Rossoblu, med ett solodrag som överraskade Pablo Mari: en perfekt vänsterfot för att återvända till bortre hörnet och ställningen var 2-2. Rollerna har vänts om, Monza är under vattnet, saknar klarhet och krossad på sin egen halva. Genoa är ostoppbar, Retegui utmanar Di Gregorio (33:a), sedan avgörande på Badelj, men Maldini gör mål i den 34:e minuten och gör 2-3 genom att utnyttja en kort retur från Martinez på Valentin Carbones skott. Förlängningen av Monza är det andra stoppet i rad för Genua. Men det här är kanske mer smärtsamt än vad som hände mot Inter.