Gareth Bale meddelar att han går i pension från fotbollen

Gareth berättade i sociala medier: ”Jag hade turen att spela sporten jag älskar. Jag kan inte sätta ord på hur det var att bära landslagströjan.”

En månad efter Wales nederlag i gruppspelet i världscupen i Qatar meddelade Gareth Bale att han drar sig tillbaka från fotbollen. Bara ett år efter nyheten om hans flytt till USA, där han vann MLS-mästerskapet med Giorgio Chiellinis Los Angeles FC, har den 33-årige före detta Premier League- och La Liga-mästaren beslutat att ställa honom på is. Stövlar för gott.

social hälsning

Gareth skrev på sociala medier: ”Efter att ha gjort de nödvändiga övervägandena tillkännager jag att jag går i pension från landslaget och i allmänhet från att spela fotboll – jag känner mig lyckligt lottad som har kunnat spela den sport jag älskar och tack vare fotbollen har levt några av de bästa ögonblicken i mitt liv. Min första touch av bollen för Southampton till min sista i USA, jag är så tacksam för allt som hände mig under min resa på klubbnivå. Spelar 111 matcher för nationella laget och att bli deras kapten var som en dröm som gick i uppfyllelse.”

cinque hjältar

Efter att ha gjort sin debut för Saints i Championship, vid 16 års ålder, blev Bale en framstående spelare i Tottenham-tröjan. Real Madrid såg i Gareth rätt man för att stötta Cristiano Ronaldo i hans drömtreudd, och för att rycka honom från Tottenham betalade de nästan 100 miljoner. I Spanien vann Bale fem Champions Leagues och hans äventyr med de vita slutade för bara ett år sedan: ”Jag vet inte hur jag kan visa min tacksamhet till alla människor som följde med mig på den här resan – förklarade walesaren – jag känner mig tacksam till många människor som tillät mig att förändra mitt liv och få en karriär som jag aldrig hade kunnat föreställa mig när jag började spela fotboll vid 9 års ålder. I Southampton, Tottenham, Real Madrid och Los Angeles, till alla mina tränare, managers, lager arbetare, kollegor, fans och agenter, till mina vänner och släktingar vill jag säga att deras bidrag under åren har varit oöverskådligt.” .

Se även  Angående Chiesas soliga atmosfär är det bara lämpligt att prata om min klubb: Juventus-Bologna i VAR-teknik

Hej Wales

Via sin Instagram-profil postade Bell också ett annat meddelande exklusivt riktat till sin ”walesiska familj”. ”Beslutet att lägga av i landslaget var det längsta och svåraste i min karriär. Hur kan jag uttrycka vad jag kände varje gång jag tog på mig landslagströjan? Med ord, jag kan bara inte göra det. Jag känner alla inblandade i walesisk fotboll känns magi och jag vet hur det känns, utan att behöva sätta ord på det. Min erfarenhet av Wales förändrade inte bara mitt liv, den hjälpte mig att bli den person jag är idag. Jag är så hedrad över att få dela med mig i detta lands historia. För tillfället tar jag ett steg tillbaka, men jag kommer inte vara långt Om det här laget som rinner genom mina ådror. Trots allt är draken på min tröja allt jag behöver…”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *