Farväl till Willy, Mancinis smärta: ”Jag saknar en bror, jag drömde …

”Det är en stor förlust för mig, först och främst för hans familj och för hela italiensk fotboll. Jag saknar en bror och jag hoppades på ett mirakel”. Roberto Mancini uttrycker sin smärta dagen efter döden av sin ”tvilling” Willy i en intervju som genomfördes och spreds av FIGC. ”Vi träffades, pratade, skämtade, han var alltid på gott humör, vilket påminner mig. Det löser sig – säger den blå tränaren –. Vår relation är en av stor respekt, kärlek och vänskap. Luca var glad och det är så han ska bli ihågkommen”.

Från ”Legend to Lion King”, Världen, särskilt på andra sidan kanalen, hyllar Gianluca Willi. Särskilt engelsk press minns Chelsea-tränaren och spelaren, som dog i går i London vid 58 års ålder, med stora känslor. Cremonese, en före detta anfallare från Sampdoria och Juventus, bodde i London, där han blev ihågkommen som en av de mest oförglömliga figurerna i Premier League.

The Mirror beskriver honom som ”Chelsea’s Lion King”, som börjar med att solen ägnar öppningen till ”en legends död” med en serie bilder och nyheter från lagen han tränade och spelade för. ”The Times hyllar den dynamiska Italien- och Chelsea-anfallaren som ersatte Ruud Gullit som manager på Stamford Bridge och ledde klubben till fem troféer. Gianluca Willi är en av Europas bästa anfallare och bidrog till framgångarna för EM 2020 på Wembley”.
Han sa till Daily Mail: ”Om du vill sammanfatta Willys liv kan du göra det med den rörande kramen efter att ha vunnit EM-finalen 2021 – med Roberto Mancini, kärleken och vänskapen mellan två väldigt olika bröder. Mödrar som har levt tillsammans under större delen av sina liv. Gianluca – en framstående under sin tid med Chelsea.” Han var en av de få män som innehade positionen som spelar-manager i klubben – en taggig och no-nonsens man han kanske har varit, men han var full av hjärta. Hjärta och passion.”
I sin tur påminde Guardian om att ”Vialli, som spelade för Chelsea under en fantastisk karriär innan han blev klubbens manager, vann allas hjärtan”.

”Gianluca var som en son för mig, utan att ta något ifrån sin mamma som lider så mycket just nu”: ANSA ska sägas Mariana Bullo, mamma till landslagstränaren Roberto Mancini, minns Willie, som dog i går vid 58 års ålder. ”Alla vet om det starka band som alltid kommer att förbinda min son med Gianluca, smärtan mellan oss är stor, jag vågar inte föreställa mig vad hans familjemedlemmar känner”, säger Mariana. ”Vi har följt Gianluca med Roberto sedan hans dagar på Sampdoria, vi har sett honom växa upp i praktiken och det är svårt att hitta ord för tillfället”, fortsätter Mancinis mamma. ”Vi är alla ledsna, det här är ett väldigt svårt ögonblick. På kort tid förlorade jag min son Gianluca, Sinisa (Mihajlovic, Ed) och en kär barndomsvän”, avslutar Mariana. I går, efter att ha hört nyheten om Willys död, gratulerade även Stefania Mancini, tränarens syster, Gianluca med ett inlägg på Facebook: ”Adjö, store man och mästare, vi kommer att sakna dig”.

”Jag är inte särskilt bekväm med att prata om dessa ögonblick, särskilt om Luca, med Roberto Baggio, utan tvekan förebilden. Det viktigaste för mig var när jag kom till Juventus vid arton års ålder.” Alessandro del Piero Gianluca ville hylla Willy under Skys ”Calciomercado – The Original”-sändning. ”Det är en Juve full av spelare – med många mästare – säger Del Piero, men de kom båda från att vinna UEFA-cupen och för vad de representerade i landslaget och för forwards i allmänhet. Nian och nummer tio är lika speciella ”. Sedan tillade han: ”De var enorma för mig, speciellt Luca som blev min kapten, det är så jag gillar att minnas honom, jag har alltid kallat honom så, även nyligen. Han var där på planen och utanför planen. Det var första gången jag var i första laget gjorde han mig som alla i Turin. Bjöd in att äta. Luke har en fast, beslutsam röst som inspirerar inte bara självförtroende, utan också karisma, beslutsamhet och en önskan att sträcka på bröstet . Anta vilken utmaning som helst, även om den verkar oöverstiglig”.

Se även  Två 19-åriga älskare har dött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *