Eintracht vinner Europa League, sätter Ranger på straffar – Sport

Eintracht Frankfurt vann UEFA Europa League 2021-22 genom att slå Rangers Glasgow med 6-5 efter straffläggning (1-1 efter 90 minuter och efter förlängning) i finalen i Sevilla. spela in

Ramseys misstag upprör Rangers
Ett straffbrott av Aaron Ramsey, ex-Juventus som gick in bara minuter före slutet, fördömer Glasgow Rangers och ger Europa League till Eintracht Frankfurt, till glädje för sina oregerliga fans. I finalen, som slutade oavgjort 1-1 i den 90:e minuten och efter förlängning, var Ramsey den enda straffmissen som avslutade en dålig match, en foul som fick den skotska armén att nu misströsta. Jag invaderade Sevilla. Många tårar motsätter sig tyskarnas glädje, först och främst Eintracht-presidenten Peter Fischer som gjorde Sevilla upprörd när han kallade Sanchez Pizjuan för ”Mickey Mouse stadion”. Sedan tillade han och ropade: ”Ikväll vill jag dricka ur den här jäkla koppen!” Och till slut kan han dricka en skål med sin tränare Oliver Glasner, den förste österrikaren att vinna i Europa vid rodret för ett tyskt lag sedan Hamburg, ledd av Ernst Abel, som skakade Juventus i Aten 1983. Eintrachts matchvinnare, som Cha Bom-kun 1980 när Eagle-laget slog Attila I Europeiska fotbollsförbundet då var det den colombianska anfallaren Bure, som gjorde kvittering för första gången i den 69:e minuten under matchen. Målet för Rangers, med Aribo, i 57:e minuten och gjorde sedan den avgörande straffsparken, hans femte, som gav cupen till staden Frankfurt. Det är därför fortfarande en dålig final och cupen ägnas åt straffläggningar, som förra året när Villarreal slog Manchester United som slog ut Roma i semifinalen. Och det finns fortfarande en bitter smak i munnen på de i Italien som tror att Lazio eller Napoli kunde ha ersatts av Eintracht och Rangers om de italienska lagen mötte denna konkurrens med lite övertygelse. Det blir det, förhoppningsvis, nästa gång.