måndag, september 16, 2024

Conference League: Fiorentina – Puskas Accademia slutar med 3-3 – Nyheter

Datum:

Fiorentina gjorde oavgjort med ungerska besökarna Puskas Accademia 3-3 i den första delen av det eventuella kvalmatchen för konferensen.Fet konst Viola hamnade omedelbart efter med två mål på chockerande 12 minuter, lyckades sedan vända resultatet och led till slut av gästernas comeback.

Nu blir returmatchen i Ungern nästa vecka avgörande för att kvalificera sig till gruppspelet i en tävling som förlorat i finalen de senaste två åren.

Första halvlek var fylld av misstag och nästan allt var glömskt för Rafael Palladinos lagI sin första match som tränare i Europa presenterade Fiorentina tre grundläggande förändringar jämfört med förväntningarna från föregående dag: Parisi i försvaret istället för Biraghi, Bianco på mittfältet istället för Amrabat, och Beltran i mitten av attacken istället för Kane. Åtta minuter och den franske domaren Delagude ropar en straffspark till ungraren för ett tydligt regelbrott inne i området av Kayode på Naji: på ett långsamt drag från Biancos bakre passning mot sin kollega, samt ingripandet av Viola-försvararen som går till målet. Boll med mycket tillfredsställelse. Straffspark konverterade av kapten Naji själv. Fyra minuter och Puskas dubblar ledningen: Kayode gör ytterligare ett misstag med en passning på mittfältet, som återhämtas av Ormond-Auteuil, som direkt inleder en kontring för ungrarna genom att snabbt släppa Soysalo, som kommer in i området från höger och med vass diagonal. strejker av De Gea. Nästan under hela den första halvleken gjorde Viola en hel del misstag i sin spelstil, och såg tidvis ut som ett oorganiserat lag.

Men under den senare halvan lyckades de bli mer uttalade. I den 42:a minuten sköt Bianco ett underbart skott på långa håll, men bollen studsade i övre hörnet. På stopptid (47′) lyckades Fiorentina reducera: Sutil tog emot bollen inne i området och sköt och satte bollen i Pichis nedre högra hörn där målvakten inte nådde den. I början av andra halvlek lämnar Palladino Kayode och Beltran i omklädningsrummet för att presentera Dodo och Kane.

Se även  Scudetto Napoli 2023, imorgon beslutet att skjuta upp derbyt. Borgmästare i Salerno: "Ändra inte mästerskapet"

Violaensemblen börjar igen med en annan, mer proaktiv attityd. På jakt efter oavgjort. I den 52:a minuten var Kane nära att göra mål, och skickades in i straffområdet av Quarta efter individuellt arbete, men hans diagonala skott krockade med fötterna på Peachey, som skickade in bollen i en hörna. I den 56:e minuten spelade Palladino även Ikone-kortet för Colbani. I den 53:e minuten var Fiorentina nära att göra mål: bollen gick ut ur straffområdet vid hörnet, och Dodo sköt från utsidan men missade målet. I den 65:e minuten en stor möjlighet för Fiorentina: Sutils nick, Ikone dyker upp ensam framför målvakten och skjuter bakåt. Målet är nära. Den anländer i den 67:e minuten: Från en hörna nickar Quarta bollen från mitten av området och sätter den i mål, vilket gör ställningen 2-2. Två minuter och Fiorentina skulle också ha chansen att ta ledningen: Sutil skickade in Ikone i mål som såg Kane ensam mitt i området men fransmannens passning var för stark och slösade bort en otrolig chans.

I den 75:e minuten lyckades Fiorentina göra comeback: Ikone tar tillbaka bollen på mittfältet och skickar in den till Kane, som snabbt kommer in i området där han skjuter ett diagonalt skott som går till höger om Pichie, vilket gör ställningen 3-2. Men Puskas gav inte upp och i den 80:e minuten var man väldigt nära att kvittera med en nick från nära straffområdet från Nisila och ett härligt ingripande från De Gea, som vände bollen till en hörna. Allt föddes dock ur ett misstag som Viola gjorde utvägen. Utjämningsmålet kom inne i straffområdet och kom i den 89:e minuten med en nick av Gola, som obehindrat hoppade in i mitten av området efter en hörna. Fyra minuter in på stopptid blåste franske domaren Delagude i sin visselpipa. Allt sköts upp till återkomsten till Ungern.

Se även  Mourinho på pallen: "Men är du säker på att Juventus inte är här?" - Forzaroma.info - Senaste nyheterna från Roma Football Club - Intervjuer, foton och videor

Palladino: ”Fel position”

”Vi hade en dålig start, med enorma misstag som jag inte ens ser på träningen. Vi gjorde ett bra jobb med att komma tillbaka in i matchen och komma tillbaka till lagandan, och sedan fick vi kvitteringen från en frispark. Vi kan inte släppa in ett sånt mål. Jag vill vinna och jag trodde att vi kunde vinna. måste gå in på fältet på rätt sätt. Ansvaret faller på mig också.” Så här kom Fiorentina-tränaren Rafael Palladino efter oavgjort 3-3 hemma mot Puskas Accademia i den första delen av Conference League-kvalet.

”Jag ber spelarna att ge mer, och klubben att ge mig hjälp. Det saknas spelare i försvaret, på mittfältet och på kanterna. Jag vet att de jobbar 24 timmar om dygnet, men vi visste det med närvaron av många spelare.” Att ändra starten kommer att bli svårt, eftersom laget samlades på några dagar, och jag skulle vilja se soliditeten i mitt lag, vilket jag inte ser. Vi är en kompromiss och det är ingen mening först”, tillade tränaren som anlände vid den här tiden på året till Florens från Monza.