Concita De Gregorios bekännelse till Belve: «Jag hade cancer. de…

”Jag hade ett väldigt hektiskt år: jag fick cancer.” Det är orden som journalisten och författaren använder Concetta Di Gregorio Hon avslöjade att han under det senaste året hade utvecklat en elakartad tumör under ett anfall monster Som kommer att sändas ikväll, tisdag den 14 mars, på Rai2. Och i journalistikens värld finns det de som har jämfört journalistens frisyr med premiärminister Giorgia Melonis. Förvirrad var utgången som lämnade Di Gregorio, som specificerade: ”Jag var på väg att ringa chefen, för jag föredrar mitt hår, men nu har jag en peruk.” Och journalisten fortsatte: «Jag hade cancer, jag opererades i augusti. Nu gör jag terapi varje dag och nu pratar jag om det i preteritum eftersom jag fick ut allt, men man kan aldrig prata exakt i preteritum. Låt oss dock anta att vi är på rätt väg. När det gäller beslutet att inte avslöja sjukdomen förklarar Di Gregorio: ”Jag ville undvika att alla vänder sig till mig med ett sorgset uttryck och frågar mig hur mår du, för det här är bara en del av ditt liv, det är inte hela ditt liv.” Sjukdomens värsta ögonblick, som det ofta händer med de som diagnostiserats med cancer, var dess avslöjande i familjen, särskilt journalistens son. ”Det handlade om att komma på hur jag skulle berätta för mina yngsta barn som bor i Australien,” förklarar Di Gregorio. Jag ville göra det personligen. Men jag gick igenom mycket tung medicin vid den tiden. Jag övertygade läkarna att det är bättre för mig att träffa min son än att genomgå behandling utan att träffa honom.”

Se även  Den sanna historien om en Mondrian-målning som hängt upp och ner i 77 år: ...

Läs om Open

Läs också:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *