”Cesaroni? ”Om de gör det igen kommer jag inte att vara där eller ens titta på det.”

Av vår korrespondent

Berlin

Han ärvde en biljon och vet inte vad han ska göra med den. Eller rättare sagt, du blir bara den rikaste mannen i världen genom att spendera varenda krona på din utopi: att utrota fattigdomen från jorden. Börjar med en spännande premiss, dels Da Vinci-koden och dels miljöthriller, Paramount+s nya serie One Trillion Dollars, en omanpassning av Andreas Eschbachs bästsäljande bok som kommer ut på plattformen på torsdag, i sex avsnitt. Serien, som är filmad i Tyskland, Spanien och delvis även i Italien (de tusentals miljarderna tillhör fonden för en fiktiv florentinsk adelsman från 1300-talet), följer uppkomsten av miljardärer i världen av John Fontanelli, en slöserifri pojke från Berlin ( Tysken Philippe Froissant, 29). Som var en mörk profetia som skulle avgöra världens frälsning. Bredvid honom, i en roll mellan finansguru och vårdgivare, är Alessandra Mastronardi, 37, utmärkt, med en oklanderlig engelsk accent förlorad (skam) i den italienska dubben: ”Det är första gången de har erbjudit mig en karaktär som denna: en kvinna i en värld av män som står i ”Allas ansikte”, säger hennes ex-älskare från Berlins ”I Cesaroni”, i rollistan med italienarna Greta Scacchi och Orso Maria Guerrini – ”Jag älskar tyska såpoperor, råa och äkta, utan gör det italienska gott.”

Han har en biljon. vad gör han?
”Jag kommer inte att försöka lösa fattigdom genom att dela ut pengar, men jag kommer att försöka manipulera finansmarknaderna som min karaktär, Franca Vacci, gör i serien. ”Som UNICEF-ambassadör åkte jag till svåra länder och insåg att om man vill förändra systemet måste man göra det inifrån.”

Se även  Gennaro Espositos jul är full av stil och hans panettone är aptitretande...

De första pengarna han fick?
«Första vinsten med iCesaroni. Jag köpte mig en bil. ”Det är helt klart inte en Ferrari.”

Har du någonsin blivit nekad en stor summa pengar?
”Vid 22 sa jag nej till klädreklam. ”Jag kunde inte tro det och jag ville inte visa mitt ansikte.”

Ångra?
”Nej. Du kan också ha många nollor på ditt konto, men om du inte är nöjd är det ingen mening.”

Varför sa du ja till ”en biljon dollar”?
”För mod. Jag älskar historier som inte är rädda för att vara politiskt inkorrekta. I Italien är det någon som skriver dem, men de är få: de flesta av våra produkter är föråldrade jämfört med pallarnas färskhet. ”De verkar komma från den antika världen, när det bara fanns Rai och Mediaset.”

The world of ”i Cesaroni”: Om de gjorde dem igen, skulle du komma tillbaka?
”Jag hörde rykten, men inget officiellt. Om de gör det igen kommer jag inte vara där. Jag stöder inte omstarter (omstart, redigerare) och jag behöver dem inte heller: när cyklerna är slut stänger de. Dessutom är min karaktär (Eva Cudicini, redaktör) gift, har två barn, och om hon kommer tillbaka kommer hon att bli mormor: nej tack. Så vi pratar inte om en global hit som Friends.”

Kommer du att titta på den?
”Nej. Om jag vill se skådespelaren till I Cesaroni igen går jag dit för att äta middag. Jag skulle älska det.”

Varför gick han inte?
”Jag bestämde mig för det här efter att ha tänkt på det länge. Jag kämpar med val, men sedan går jag inte tillbaka. Jag är inte jag längre, jag är inte den där grejen längre. Jag ville höja ribban. Det svåra var att övertyga andra att acceptera pausen.”

Se även  Enzo Miccio, han lyfter på undertröjan och stormen nyss upp - Libero Quotid ...

Har du något emot om de fortfarande påminner dig om den här serien?
”Jag är ledsen att varje gång vi pratar om min karriär måste vi gå tillbaka 17 år. Jag gjorde också Woody Allen (To Rome with Love, red.), ingen säger det någonsin, men vad som helst.”

Höjde du ribban?
”Från det att han blev Cesaroni lärde jag mig allt på egen hand. Jag har ramlat, gjort misstag och saker som jag kunde ha gjort bättre eller inte borde ha gjort, allt under ett gigantiskt förstoringsglas. Jag har börjat om några gånger. Och jag är bara 37 år gammal.”

Vad vill du göra nu?
”En annan typ av personlighet. Som Zendaya i Euphoria (Sky-serien, red.). Jag tror att jag kan göra det, men det är de andra som inte tror på det. ”Jag är också övertygad om att Italien kan producera produkter på den här nivån.”

Många skådespelerskor gör sin regidebut. Som?
”Det var dags. Det är en tsunami av kvinnliga regissörer som kommer, och låt oss hoppas att den fortsätter. Det var nödvändigt: vädret i Italien var en skugga, bara en bris kom. Jag är glad att kvinnor säger ifrån genom att sätta sig bakom kameran. Men regi intresserar mig inte. Kanske skrivande.” Eller produktion.”

Från Rom till England och tillbaka. Varför?
”Efter åtta år i London återvände jag till Rom för att sluta cirkeln. Jag gick för att jag behövde hitta mig själv. ”Jag var vilse eller kanske kände jag inte mig själv: från och med mycket ung ålder var jag vad andra ville att jag skulle vara.”

Se även  Bitter Land 3 november Förhandsvisning: Fikret erkänner sanningen för att reda ut...

Och nu?
”Nu vet jag vad jag vill: projekt som jag tror till 100 % på. Ser de mig som en TV-presentatör? Jag kommer inte bry mig längre.”

Läs hela artikeln
På Il Messaggero

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *