Buffon: ”Juventus kommer att vara hemskt i januari. Vicario gör saker utöver det vanliga”

Gigi Buffondet italienska landslagets och världsmästarens historiska flagga 2006, talade under ”Radio Anch’io Lo Sport” på Rai radio 1:

Hur var starten på VM?
”Det är konstigt eftersom det är tydligt att det känslomässiga engagemanget vanligtvis är mycket högt, medan det inte är det i det här fallet. Jag förstod inte om detta berodde på Italiens frånvaro eller om det berodde på bristen på mediebevakning pga. till det faktum att matcherna spelas på vintern i mitten av turneringen Ceremonin var vacker. Matchen var lite mer nedslående, jag förväntade mig mer av Qatar. Men jag tänker tillbaka på deras match att de var konditionerade att ansvar. Enligt min åsikt är de starkare än vad vi såg igår. Att inte vara van vid att spela vissa evenemang, med en full arena, kan han ha gjort dem så villkorade.”

Hade du föredragit att förlora EM och spela VM?
”Det beror på vilken ålder. Vid 40 hade jag förmodligen föredragit att vinna EM eftersom jag inte hade någon annan chans att vinna det. Om jag var yngre, är att spela i världscupen något man inte kan byta mot någonting.”

Du spelar i straffområdet men du gör inte mycket mål, vad tycker du?
”Enligt min mening beror det mycket på att det äntligen utdöms lite mindre straffar. De senaste två åren har varje boll som berörts bestraffats direkt. Utvärderingarna är annorlunda och rättvisa i år, eftersom det är en del av förordningen ”När det gäller spelet kan vi inte smutskasta vårt DNA. Det är väldigt taktiskt. Aspekten är att vara särskilt noga med att inte sätta motståndare i en position att göra mål.”

Se även  TMW EXKLUSIVT - Albaniens tränare Riga: "Aslani, Kumbula och Bruja behöver fler minuter"

Hur mår du?
”Jag mår bra, förra månaden hade jag en dålig skada som kommer att hålla mig borta i ytterligare tjugo dagar. Skadan har kommit ner mycket och jag tror att jag i mitten av december kommer att kunna ta mig in i laget. En bra push från januari till maj behövs men laget går bra.”

Du kommer att stödja Kamerun, varför?
”Jag har alltid stöttat dem som ett andra lag, sedan VM 82 för att hitta denna hängivenhet 90 när den verkliga överraskningen var det italienska VM. Det var många spelare som kom in i mitt hjärta, jag känner Pink 1990 helt från minnet. ”

Det pratas mycket idag om mänskliga rättigheter kopplade till Qatar och Iran som kan ta dramatiska initiativ mot det som händer i Teheran, vad tror du?
”Jag anser att Irans närvaro är mycket giltig eftersom sport borde vara en merit och de förtjänar den här möjligheten på planen. Om detta deltagande också blir ett sätt att sända signaler till den kollektiva mänskligheten, så är det så. Länge leve modet hos Irans spelare.”

Tror du att Juventus kan komma tillbaka?
”Juventus, enligt min åsikt, när mästerskapet återupptas, kommer att vara ett lag att titta på, för med hela truppen kan Juve vara skrämmande. Att nu prata om en comeback i mästerskapet verkar malplacerad för mig, för så som det borde hända är två svåra saker: den första är att Juventus ger kontinuitet till sina senaste resultat, och den andra är att Napoli vacklar och ser Spallettis lag under de första fyra till fem månaderna se ut som en perfekt maskin.Att vara i dessa positioner spelar en grundläggande roll. Men jag tror att det i Spallettis huvud och i huvudet på hans spelare finns en glädje som jag inte har sett i andra tider.”

Se även  Bra start för blå! - OA Sport

Vad hände med de italienska målvakterna som nyligen har blomstrat igen?
”Två saker hände: den första är att de gav italienska målvakter möjligheten att spela och göra misstag utan att omedelbart försumma dem. Den andra är det faktum att några av dem, som Vicario eller Provedel, också har vuxit upp. De har upptäckt mognaden. det motiverar den roll de spelar i sina lag och medieöverväganden.” Vicario gör saker som är utöver det vanliga. Provedel har en säsong av fantastiska linjära linjer med mycket höga prestationer. Sedan finns det också Meret som har en exceptionell säsong i Napoli med laget och nu är Karnicki tillbaka också och han bör beaktas eftersom han har heroiska skott. Beståndet av italienska målvakter är viktigt” .

Om Frankrike fick klara sig utan Benzema, skulle Portugal kunna satsa på Cristiano Ronaldo?
”Jag tänker inte gå in på detaljer, för i detaljerna i relationer behöver du verkligen känna till alla typer av dynamik, jag kommer att fokusera på idrottarna och jag kan säga att någon som Cristiano har förmågan och att sportilska, stoltheten över den mästaren som kommer att göra det möjligt för honom att hitta utrymme som mästare i detta världscup också. Han har tänkt på det här världscupen ett tag och är en mycket konkret person som trivs med dessa utmaningar, jag tycker att Cristiano bör behandlas som en nypa salt när det är dessa tävlingar.”

Mancinis landslag sågs igår kväll?
”Man kan inte göra en bedömning baserat på matchen mot Österrike. Som vi vet har vi aldrig briljerat i vänskapsmatcher. Tränaren ville göra några tester med sikte på framtiden och det är därför som domar som är så negativa skulle vara totalt missvisande .”

Se även  Juventus, Milan, Inter och Roma bötfäller marknadsrestriktioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.