torsdag, juli 4, 2024

Bologna-Monza 0-0, Thiago Motta bromsar in

Datum:

Efter Frosinone-matchen, ytterligare ett resultatlöst oavgjort resultat. Orsolini stoppades tre gånger av Di Gregorio. Ferguson lider av en knäskada

Det blev inga mål mot Dallara men många chanser och intensitet. En nära poäng för Bologna, som misslyckades för andra gången i rad efter att Frosinone misslyckats med att göra mål, denna gång avslutades med en pigg och muskulös Monza som borde ha flyttat tabellen efter två på varandra följande förluster. Kvällens MVP är Di Gregorio, författare till Orsolinis mirakel och minst tre andra fantastiska interventioner. För Bologna en enorm missad möjlighet i Champions League, nu kan Roma gå till -1.

alternativ

Calafiore var inte där från början, men Motta räddade honom, eftersom han hade säkrat en bokning för ”mästarnas match” med Roma nästa vecka; På hans plats bredvid Lucumi finns Beukema. Urbanski valdes att ersätta de avstängda Saelemaekers. Bred höger bekräftas av Orsolini. Fergusons mittfältspartner, Aebischer. Palladino väljer ett fyrmannaförsvar, vilket avgör flera omspel: Djuric vann ledningen mot Colombo, Zerbin hävdade brett till vänster på trekvartslinjen efter att ha ställt upp den bosniske anfallaren mot Napoli, med Pessina i mitten. Och Colbani är till höger. Double Muscle Play Akpa Akpro-Bondo.

matchen

Tystnadsminuten för offren för tragedin i Sovijana var så intensiv, banderoller i de två hörnen: ”Arbetet är rätt, lev mer” kunde läsas på Rossoblu-plattformarna. ”Monza ansluter sig till din smärta” svarade i rött och vitt. Efter en förstudiefas kom matchens första riktiga tecken i den 19:e minuten från en dödboll: Orsolini sköt en frispark från höger, vilket tvingade Di Gregorio att göra en bra reaktion för att lyfta den över ribban; En risk på två på varandra följande hörnor som den vanliga Orsolini tog perfekt. Efter att ha släppt yttern chockade han honom i den 25:e minuten med ett snitt mot mitten och ett lågt skott som uppmanade Di Gregorio att utföra ett mirakel. Monza svarar in natura i den 3:e minuten, en vacker kombination av Pessina-Zerbin till vänster, en invändig passning för Djuric och ett framskott från Lukoumi som tvingar Skorupski att rensa bort bollen med svårighet i kontratid. Matchen blev mycket spänd efter halvtimmen, med två varningar för Ferguson och Izzo, och ett rött kort för Bologna-tränaren. Hemmalaget var fortfarande nära att ta ledningen i slutet av första halvlek, återigen efter hörnutvecklingen, med Ferguson som korsade brett med högerfoten.

Se även  VM i volleyboll, Italien - Puerto Rico 3-0 - La Gazzetta dello Sport

Missat tillfälle

I andra halvlek startade Monza starkt direkt, och i den tredje minuten lanserade han från vänsterkanten med Pessina och Zerbin och skickade ett perfekt inlägg till Colbani, som missade målet från några steg i en halvvarv. I den 17:e minuten tvingades Motta ersätta kaptenen Ferguson, som imiterade knäets vridning under hans utträde: Ndoye kom in. Di Gregorio var återigen huvudpersonen i den 20:e minuten och stängde målet bra för Orsolini, som sköt en långboll i området. Ögonblicket av störst press på Rossoblu, som samlade in hörnspark: 10-0 en halvtimme in i andra halvlek. Men det är inte bara reaktionen från den rödvita målvakten som håller Monza flytande: Freuler tar målet i den 31:a minuten före Di Gregorio efter ett misstag av Bosch. I den 34:e minuten kom ett dubbelbyte i Monza, Maldini och Gagliardini istället för Zerbin och Akpa Akbaru. Den tidigare Inter-spelarens arbete är ovärderligt, kilogram, centimeter och erfarenhet är nödvändiga för att hålla tillbaka Bolognaattacken. Uppdraget utfört för Palladino, Motta å andra sidan var bitterljuv.