Berardi är avgörande, neroverdi vinner igen

Dionisi överträffar ligurierna tack vare en straff konverterad av hans kapten, Simplici höll ut ett tag men det räckte inte

Sassuolo vann igen, och efter att ha slagit Roma på Olimpico, inledde han den 27:e dagen i Serie A med att besegra Spezia med 1-0. Ligurierna höll ut ett tag tack vare Dragovski, men gav upp i andra halvlek, när pressen från emilianerna stiger: Berardi ska ta hand om att omvandla straffsparken och ge sitt lag tre poäng. Därmed stiger neroverdi till tionde plats, medan första stoppet i enkel management når Spezia.

matchen
En viktig vinst för Sassuolo, som slog Spezia med 1-0 på Mapei Stadium. Ligurierna skapar Sassuolo först: Simplicis sida pressar högt och får bollen att rulla med kvalitet på jakt efter den högra fickan. Dionisi höjer tyngdpunkten, men utan att kunna hitta fart i dribblingar: Llorente stämplas av Amiens, medan Berardi vandrar planlöst på hela anfallsfronten. Spelet flyter på taktiskt, med block och chanslösa på flera minuter. Ett avsnitt räcker dock för att avbryta matchen: när han utvecklar en frispark konvergerar Laurienté mot mitten och stöttar Berardi, som snurrar ett skott med vänsterfoten från kanten som träffar ribban. Wood skrämmer bort gästerna och ger mod till Sassuolo. Mateusz Henrique, en drinkare i första halvlek, befann sig ensam framför den polske målvakten, som utmärkte sig när han stod och blockerade hans nick.

Den andra halvleken öppnar igen med en fantastisk möjlighet för Rogerio: den brasilianske backen släpper in ett kraftfullt skott som gör att Dragovski är pigg igen. Matchen öppnade i den 71:a minuten: det var Amiens som snappade upp ett skott från Llorente med armen, och Gresini tilldömde straffen efter att ha konfererat med Var. Från platsen gissar Dragowski men misslyckas med att avvärja skottets låga poäng BerardiSom gjorde sitt sjunde mål den här säsongen. De svarta och gröna är ett steg bort från dubbeln genom nykomlingen Harroui, men hans skott träffar stolpen. Spezia försöker en överraskande förändring i finalen, Caldara hittar en fantastisk räddning från Consigli i en fullständig återhämtning. Så det slutar med 1-0 för Sassuolo, som steg till 10:e plats och flyttade till -2 från Juventus 7:a i tabellen. Istället första nederlaget i en enkel ledning av Spezia, som låg kvar på 24 poäng.

Se även  Därmed räddades ett fan i Basel

rapportkort
Berardi 7 – En konstant fara för Spezias försvar: i första halvlek springer han över hela anfallsfronten men är inexakt utanför området, när bara ribban nekar honom ett mål. Missa inte skivan istället.
Maxim Lopez 6,5 – Den grundläggande metronomen för Dionysian: dikterar tider i ordning och höjer tyngdpunkten för sitt lag för att krossa motståndare. Bravo håller också på att förbjuda stängning av farliga trafiklinjer i Spezia.
Dragowski 6.5 – Providenal slår ut mot Mateus Henrique och reagerar på Rogerios skott. Han sätter ett plåster på sitt lags defensiva fläckar och är i slutändan matchens man. Han överlämnade bara Berardis straff.
Maldini 6 – En hyfsad match från Milan School talang. Spezias anfallande dribbling får honom alltid upp av fötterna och han reder ut bollen med teknik och spelvision. Kala i andra halvlek med hela laget.

Tabell
Sassuolo-Spezia 1-0

Sassuolo (4-3-3): Tips 6; Tolgan 6, Ehrlich 6, Ferrari 6, Rogerio 5,5; Thorstvedt 5,5 (13′ st Frattesi 6), Lopez 6,5, Henrique 5,5 (30′ st Harroui 6,5); Berardi 7 (41′ st Marchizza sv), Pinamonti 5,5 (30′ st Defrel 6), Laurenté 6 (30′ st Bajrami 6). alla. Avbytare: Bigolo, Roseau, Alvarez, Obiang, Cedi, Rumänien.
Krydda (4-3-3): Dragovsky 6.5; Norra 5, Södra 6, Caldara 5,5, Nicolau 5,5; Ekdal 6 (21′ st Esposito 6), Bourabia 5,5 (35′ st Green sv), Agudelo 5,5 (30′ st Cipot 6); Gyasi 5,5 (35′ st Shomurodov sv), Nzola 5,5, Maldini 6 (21′ st Zurkowski 6). alla. enkelhet. Beslut: Zoet, Sala, Beck, Crolis, Ferrer, Kovalenko, Zovko, Wisniewski.
att regera: Gersini
Tecken: 26′ Berardi-plattform
Ammonit själv: ner (fångenskap), amiens (fångenskap).

statistik
• Sassuolo vann fyra raka Serie A-matcher för första gången sedan april 2021 och fick sin första nollan mot Spezia i Serie A.
• Sassuolo vann 19 poäng i de åtta omgångarna av den andra omgången, två poäng mer än den totala poängen i den första omgången (17).
• Domenico Berardi deltog i 10 mål på 10 matcher i den italienska ligan 2023 (5 mål och 5 assist), mindre än Osimhen (12), efter att han bara bidragit med ett mål på sina senaste 8 matcher 2022.
• Domenico Berardi är den enda spelaren som gjort minst 5 mål och 5 assist 2023 i Europas 5 bästa ligor och att vara inblandad i minst ett mål i tre serie A-matcher för första gången sedan mars 2022.
• Domenico Berardi har konverterat 4 straffar den här säsongen, fler än någon annan spelare i Serie A. Totalt sett, sedan 2013/14 (hans första säsong i Serie A) har bara Ciro Immobile (46) gjort fler straffmål än Domenico Berardi (39) i den italienska Premier League.
• Sassuolo gjorde sex straffar i Serie A den här säsongen, och inget lag har fler än så (som Atalanta). Fem av dessa har anlänt 2023, och inget lag i de fem bästa europeiska ligorna (som Betis) kan skryta.
• Inget lag släppte in fler mål från straffar än Spezia i Serie A 2023 (3).
• För första gången i en andra match i Serie A hade Sassuolo inte ett enda skott på mål under den första halvleken. • Den 50:e matchen i den italienska ligan för Ethan Ampadu mellan Venedig och Spezia, varav 47 spelades som start. Samma mål av Riccardo Marchesa, varav 47 i Spezia-tröjan.

Se även  Milan, huvudpersonen Liao också i landslaget: Gullit kröner honom med förnyelse... | första sidan