ATP-finaler: Casper Rudd slår Novak Djokovic – Tennis

Casper Rudd kommer att utmana Novak Djokovic i finalen i ATP-finalen i Turin. Norrmannen dominerade semifinalen mot Andrei Rublev och vann med 2-0 med delresultaten 6-2, 6-4 på bara en timme och åtta minuters spel. ”Jag spelade en av de bästa tenniserna i mitt liv, jag trodde aldrig att jag skulle komma så här långt”, sa en mycket upprymd Ruud i slutet av matchen. Därmed kommer norrmannen att tävla om cupen mot Djokovic, och sista matchen är planerad att gå i morgon kväll i Bala Albitur.

Djokovics första ord i slutet av semifinalen där han slog Fritz är till publiken. ”Först och främst, tack för att du kom och för det stöd – sa han – som han kände på banan, speciellt på de sista poängen i andra set. Jag hoppas att du tyckte om”. Han analyserade matchen: ”Jag frågar mig alltid”, sa han, ”till en hög nivå och idag kände jag mig inte särskilt bra. Han har en av världens starkaste servar, och det var inte lätt att svara, men till höger läste jag i ögonblick vad han ville göra. Det var mycket spänning.” Men till slut lyckades jag vinna, Jag är väldigt glad och stolt”.

Till sist, tack till hans lag och familj som är på matcherna nu för tiden. ”Som pappa,” sa han, ”det är bra att se mina två barn med min fru och mig, jag hoppas att de är nöjda med vad som händer nu för tiden. De ler alltid”, avslutade han, ”och Detta ger mig stor styrka att spela bra på fältet”.

Se även  "Zaniolo och Dybala är exceptionella men jag skulle vilja ha andra anfallare på hög nivå"

Reproduktion är reserverad © ANSA Copyright