torsdag, september 19, 2024

Andra kvartsfinalmatchen: Virtus leder med 2-0 över Tortona, Venezia oavgjort mot Reggio Emilia

Datum:

Bolognese med sedvanlig Belinelli i en stor kväll: 22 poäng för den före detta italienaren. Men den bästa målskytten bland Beheira-spelarna är Spiso

Virtus tar en ledning med 2-0 i serien och slår Tortona med 83-77 på Virtus Segafredo Arena. Belinelli (22 poäng) och Cordinier (17) var avgörande, och Mikey presterade också bra, mellan anfall (14 poäng) och försvar. En värdefull framgång för Banshee, Don Shengelia och Dobrik. Bertram är väldigt hackig under de fyrtio minuterna. Spissu leder istället Venedig till oavgjort i serien med Reggio Emilia. I Taliercio slutade ställningen 83-75 till värdarna. Galway räckte inte till för Reggio-spelarna, som gjorde 26 poäng.

Virtus Bologna-Tortona 83-77

Balanserad första halvlek på Virtus Segafredo Arena. Bologna inledde med bra spridning av bollen och hittade kontinuitet i anfall och försvar, vilket framgår av V-Blacks 14-0 körning. Di Rafaels mannar har fördelen av att kunna springa och stänga avbrytningslinjerna i försvaret. Efter 20 minuter var ställningen 32-30 till Banshee-männen. Bäst i första halvlek var Obasohan, som gjorde 11 poäng. Den andra halvleken började med att hemmalaget kontrollerade tempot i matchen bättre, vilket tvingade gästerna till en del omsättningar. I den sista perioden led Bologna av känslorna från Colby Ross, men avslutade sedan matchen med Belinelli (22 poäng totalt) och Cordinier. Vi ses på torsdag hemma hos Bertram för match tre.

Bolognas styrka: Belinelli 22, Musse 17, Cordinaire 14

Tortona: Stratens 14, Obasohan 13, Baldasso 10

Venedig-Reggio Emilia 83-75

I den första halvleken kunde Venezia styra upp tempot i matchen och utnyttjade den offensiva blackouten från UnaHotels-laget och utnyttjade lagets ledning. I den 20:e minuten leder Sebahiya med 43-29. I den tredje kvarten försöker Spissu ge en sista knuff med ett hattrick. Nyligen har Galway försökt att öppna den igen och fört Privets män tillbaka till sina ägodelar vid två tillfällen. Reggio Emilia nr 9 korgar räcker inte till för gästerna som kapitulerar till Reyer. Serien är nu oavgjort 1-1, den tredje matchen i Reggio Emilia på torsdag.