De Kitleari drar Milan, Leo och Giroud att skriva på – fotboll

Milan återvänder för att vinna och gör det på San Siro genom att slå Bologna med 2-0 med två nyckelmål för Rossoneri: Liao och Giroud släpptes, och han gjorde sin debut i början av matchen med en fantastisk prestation. Hittar ett obesegrat mål.spela in.

Så Stefano Piolis enda positiva respons var i början av en styrketur som kommer att se Milan – ikväll på planen i den tredje tröjan som inte verkar övertyga fansen på sociala medier – att möta sju matcher på 21 dagar. Bologna täcker sig i ordning under första halvan av första halvlek, men i den 20:e minuten ändrade Leao och De Ketelaeres hastighet balansen och Mihajlovics sida dukade under för Rossoneris acceleration. Milan återvänder – åtminstone för en natt – till toppen av ligan, tillsammans med Rom, Torino, Lazio och en poäng bakom Inter, i väntan på att få veta resultatet av matchen mellan Neapel och Fiorentina.

Stefano Pioli, på tröskeln till matchen, bekräftade att Leao kommer att vara kvar i Rossoneri och yttern återgäldar sin tränare på bästa möjliga sätt. Olåst spel, acceleration, många möjligheter skapas med vanlig fart och stil. Efter att ha pratat om att spännande Chelsea i flera dagar, är Leao tillbaka bara tillåtet att prata om planen. San Siro är hans hem och det är ingen slump att han är den spelare som gjorde flest mål (åtta som Vlahovic) innanför vänskapsmurar 2022. Men att ytterligare glorifiera fansen ännu mer är känslan som redan började med de Kitilari. Belgaren för första gången som starter ignorerade inte förväntningarna, packade in den avgörande passningen för Leao och skickade in sina andra lagkamrater i mål. Under den första halvan ändrade han skalan och visade betydande fysisk skicklighet, snabbhet att utföra och tänka. Vid 21 års ålder återhämtar han bollen på mittfältet, sätter fart och servar till vänster Leao som styr och gör mål genom att sparka vid den närmaste stolpen. Det är inte den enda passningen med den belgiska hastighetsmätaren, kort efter att Kalulu skickade head-to-head med Skorupski men stoppades av Bolognas målvakt, utan att Giroud skickade fritt framför honom. Fransmannen Kuff, flera gånger skulle han vilja bli serverad av sina lagkamrater, det är så mycket hunger efter att komma tillbaka i målskyttet att han blir nöjd först i andra halvlek.

Se även  F1. Ferrari presterar bra: 676:an klarar krocktestet som Red Bull misslyckades med - Formel 1

Han kom nära i den 45:e minuten men nuddade stolpen och kort efter att Leaos försök – efter fortsatt boll och en strimma från mittfältet – avvisades av Skorupski. Första delen av matchen avslutas med Milan skillnad med ett mål. Bologna kämpade för att hålla tillbaka framryckningen av Rossoneri som kunde ha vilat med en nästan fördel. Istället förblir spelet, åtminstone på pappret, öppet. Efter ett icke-intensivt upplägg satte Milan poängen på ett säkert ställe. Liao snappade upp bollen framför Bolognaområdet, en mjuk passning för Giroud som rörde den i akrobatik med vänsterhanden för att hitta ett fint mål. Pioli vill dock inte tappa uppmärksamheten. Bologna lever fortfarande och Samsons frispark bevisar det, men Milan klarade matchen utan särskilda problem. En virvelvind av förändringar för både Pioli och Mihajlovic, det finns ett mittveckaskifte och nya krafter behövs. Adli debuterar också, vilket är ytterligare ett nytt tillskott på marknaden. Övertygande bevis från AC Milan för att glädja de 70 000 San Siro-fansen och positiva vibbar i ljuset av den utmanande första fasen av säsongen.

Spezia-Sassuolo avslutar 2-2 (Fratesi, Bastoni, straffspark ner, Pinamonte) spela in